Gazete Vatan Logo

Aşiretleri barıştırmıştı

Şehid Binbaşı Yavuz Sonat Güzel dün son yolculuğuna uğurlandı. Annesi “Kimse için kötü düşünmezdi” diyerek gözyaşı döktü. Binbaşı Güzel’in Kars’ta görev yaparken kan davalı aşiretler arasında barış elçiliği yaptığı ortaya çıktı

Aşiretleri barıştırmıştı

Tunceli’nin merkeze bağlı Çiçekli Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel (39) dün son yolculuğuna uğurlandı. Kars’ta görev yaparken kan davalı iki aşireti barıştırdığı ortaya çıkan Binbaşı Güzel toprağa verilirken annesi, “Karıncayı incitmezdi. Kimse için kötü düşünmezdi” diyerek gözyaşı döktü. Şehit Binbaşı Güzel için dün önce Elazığ Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Güzel’in ailesi de Elazığ’a Ankara’dan askeri uçakla getirildi. Şehidin cenazesi katafalka getirildiği sırada annesi Emine Güzel ağıtlar yaktı. “Yavuzum dayanamıyorum. Ben seni böyle mi karşılayacaktım?” diyerek fenalık geçiren anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Tunceli Valisi Osman Kaymak törendeki konuşmasında, “Huzur içerisinde yaşamanın bedeli, maalesef hep ağır olmuştur. Bu mücadelede şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Bu alçakça saldırıları yapan vatan hainleri en ağır şekilde cezalandırılacaklardır” dedi.

Kağızmanı huzura kavuşturdu

Haberin Devamı

Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in kara haberi 2009 - 2011 yıllarında görev yaptığı Kars’ın Kağızman ilçesini de yasa boğdu. Kağızman İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yapan Güzel, 2010 yılında ilçede iki aşiret olan Çengili ve Akören Köyleri arasında 70 yıl devam eden kan davasını sona erdirmişti. Güzel, bir yıl boyunca uğraşarak barış elçiliği yapmış ve kan davasını durdurmuştu. Kağızmanlılar, “İki köy arsında sağlanan barışın ardından Kağızman huzura kavuşmuştu. Birçok sosyal projenin mimarı ve akıl hocası olan Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, ilçenin gelişmesi için çok emek verdi” dediler.

Annenin tepkisi

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör’ün yaptığı dua ardından şehidin cenazesi uçağa alındı. Şehidin fotoğrafı eşi Burcu Güzel’e verildi. Ayakta durmakta zorlanan şehidin eşi fotoğrafı göğsüne basarak uçağa bindi. Ankara’daki cenaze töreni Kocatepe Camii’nde yapıldı. Törende şehidin eşi Burcu ve 12 yaşındaki kızı Sude Güzel, annesi Emine, babası Yılmaz Güzel, ablaları Zişan ve Fatma ile yakınları gözyaşı döktü. Babasının naaşı götürülürken kızı Sude’nin, “Hayır, hayır” diye feryadıyla törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Anne Emine Güzel, oğlunun beyaz renkli tişörtünü göğsünde tuttu ve onu koklayarak ağıtlar yaktı. Hükümete de tepki gösteren şehit annesi Emine Güzel, “Zindana atsınlar isterse beni. Ne yaptı benim oğlum, kime ne yaptı? Karıncayı incitmezdi.” diyerek ağladı.

Haberin Devamı

5 METRE MESAFEDE ÇATIŞMA

Binbaşıya pusu kuran iki terörist öldürüldü!

BİNBAŞI Yavuz Güzel’in Tunceli’de şehit düştüğü operasyona dair ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Binbaşı Güzel’in birliğine, Çiçekli Köyü kırsalında sekiz kişilik terörist grubun görüntüsünün alındığı bilgisi geldi. Jandarma Özel Harekat timi, helikopterle görüntünün alındığı bölgeye indi. Ancak PKK’lı grubun, iki teröristi pusu için bölgede bıraktığı ortaya çıktı. Ve özel harekat timi, arazi taraması yaparken teröristlerin saldırısına uğradı. Binbaşı Güzel de beş metre uzakta çalılıklara gizlenen iki teröristin açtığı ateşle başından ve sol göğsünden yaralandı. Ardından çıkan çatışmada iki terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Köpekler iz sürdü, teröristler kaçtı

Operasyon sırasında İHA’lar altı terörist daha tespit etti. Bölgeye indirilen JÖH’ler ile teröristler arasında çıkan çatışmada teröristlerden yaralananlar oldu. Arazide kan izlerine rastlandı. Yaralı kaçan PKK’lılara ait iki piyade tüfeği, mühimmat, bir el bombası ve bir gece görüş dürbünü ele geçirildi. Helikopterle bölgeye indirilen özel eğitimli iki jandarma köpeği, eşyaları koklayarak teröristlerin kaçtıkları yönü tespit etti. İz süren köpeklerin ormanda bulduğu PKK’lılar, ateş edince çatışma çıktı. 20 dakika süren çatışma sonrası PKK’lılar ormandan yararlanarak iç kesimlere kaçtı.