Gazete Vatan Logo

Aşı randevusu nasıl alınır, başvuru? 70 yaş üstü aşı başladı mı, mhrs.gov.tr ve e Nabız’dan 70 yaş üstü aşı randevusu alma

Koronavirüs aşı programı kapsamında 70 yaş üstünün ne zaman aşı olacağı sorgulanıyordu. 70 yaş üstü aşı başladı mı, sorusuna dün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıt verilmiş oldu. Sağlık Bakanı Koca, 3 milyona yakın vatandaşın aşı olduğunu, yurt genelinde öncelikli gruptaki vatandaşların aşılandığını açıklayarak, 70 yaş üstünün bugün açılanacağını aktardı. Peki 70 yaş üstü aşılama randevusu nasıl alınır?

Aşı randevusu nasıl alınır, başvuru? 70 yaş üstü aşı başladı mı, mhrs.gov.tr ve e Nabız’dan 70 yaş üstü aşı randevusu alma

70 yaş üstü ne zaman aşı olacak, sorusuna yanıt geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada bugünden itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşların aşı olmak için sisteme tanımlanacağını bildirdi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Twitter hesabı üzerinden aşılama ile ilgili açıklama yaptı. Vatandaşlara uyarıda bulunan Bakanlık, sırası gelen vatandaşların randevu almadan sağlık kuruluşuna gitmemelerini vurguladı. 70 yaş üstü aşı randevusu araştırmaları da arttı. 70 yaş üstü aşısı nerede nasıl yapılır? İşte e-Devlet MHRS E-Nabız aşı randevusu alma

70 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?

Koronavirüs aşısı olmak için önce bilgisayardan veya mobil telefondan e-Nabız uygulamasına giriş yapılacak. Ana menüdeki ‘COVID-19 aşı durumu’na tıklanacak, burada kişiler aşı öncelik durumlarını görebilecek.

70 yaş üzeri vatandaşlar aşı sorgulamalarını e-Nabız üzerinden online olarak öğrenebilecekler. Aşı randevusu da www.mhrs.gov.tr adresinde “Üye Ol” seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturduktan sonra alınacak.

Haberin Devamı

MHRS E-NABIZ 75 YAŞ ÜSTÜ AŞI ALMA ve SORGULAMA

Koronavirüs aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurulabilecek. MHRS sistemine e-Devlet veya turkiye.gov.tr adresinden girilmektedir.

-MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin.

-Üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın. Eğer üye değilseniz “Üye Ol” seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturun.

-Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra “Aşı Randevusu Al” seçeneğini tıklayın.

-"Aile Hekiminden” ve “Hastaneden” olmak üzere iki seçenek çıkıyor. İstediğiniz seçeneği tıklayıp tarih ve saat bilgilerini seçtikten sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevu bilgileri SMS ile telefona iletilecek.

-Eğer öncelikle grupta değilseniz aşağıdaki uyarıyı alabilirsiniz.

Aşı sıralaması öğrenme

Koronavirüs (Kovid-19) aşı kayıtları, Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği "aşıla" mobil uygulaması üzerinden de yapılabilecek. Aşı uygulanmadan önce mutlaka "aşıla" mobil uygulaması üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak. Aşıla mobil uygulaması "https://mobilmarket.saglik.gov.tr" adresi üzerinden İOS, Android üzerinden indirilebilecek. Aşılanıp aşılanmayacağımızı ya da sıranın bize gelip gelmediğini nasıl öğreneceğiz? diye merak edenler, E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak öğrenebileceksiniz.

Haberin Devamı

70 yaş üstü evde aşı olur mu?

Sağlık Bakanı 75 yaş üstü vatandaşların aşılandığı zamanında “75 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarında aşılamaya başlayacağız. 75 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarından randevu alarak aşı olmaya gidebilecekler." İfadelerini kullanmıştı. Aynı uygulama 70 yaş üstü vatandaşlar için de geçerli olacak. Hastaneye gelemeyen vatandaşların evlerine gidilerek aşı uygulaması gerçekleştirilecek.