Gazete Vatan Logo

Asgari ücret toplantısı hangi kanalda? | Canlı yayınlanıyor mu?

Asgari ücret 2020 zam haberleri dört gözle bekleniyor. Milyonlarca çalışan, sabırsızlıkla asgari ücret zam oranlarını merak ederken, bir yandan da ‘’Asgari ücret toplantısı hangi kanalda?’’ sorusunu sormaya başladı.

Asgari ücret toplantısı hangi kanalda? | Canlı yayınlanıyor mu?

Asgari ücret zam oranı bugün belli olacak. 7 Milyonun yakından takip ettiği ve günlerdir ‘’Asgari ücret zammı belli oldu mu?’’, ‘’Asgari ücret ne zaman açıklanacak?’’ soruları soruluyordu. Asgari ücret son toplantısı başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılan toplantı sonrası, 2020 asgari ücretin açıklanması bekleniyor. Peki asgari ücret toplantısı hangi kanalda yayınlanıyor.

Asgari ücret toplantısı hangi kanalda, canlı yayınlanıyor mu?

Asgari ücret zammı görüşmeleri, yasa gereğince 5 işçi, 5 işveren devlet temsilcileri olmak üzere 15 kişiden oluşur. Asgari Ücret Tespit Komisyonu olarak adlandırılan kurulun üyeleri, Bakanlık Çalışma Genel Müdürü ve yardımcısı, Bakanlık İş Sağlığı ve Genel Müdürü ve yardımcısı, Devlet İstatistik Enstitüsü Ekonomik, Fiyat İstatistikleri ve İndeksler Dairesi Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı temsilcisi, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ile 5 işçi temsilcisi ve 5 işveren temsilcisinden oluşan komisyonun toplantısı basına kapalı olarak yapılmaktadır. Yani Asgari ücret toplantıları bir kanalda yayınlanmıyor. Toplantının bitiminde Aile ve Çalışma Bakanlığı basına açıklama yapacak.

Haberin Devamı