Gazete Vatan Logo

Arnavutluk vize istiyor mu? Tiran'a tek pasaportla gidiliyor mu? Kimlik yeterli mi?

Arnavutluk Balkan ülkeleri açısından oldukça sık seyahat edilen ülkelerin başında geliyor. Tur ile seyahat eden vatandaşlarımız ise "Arnavutluk vize istiyor mu" sorusuna yanıt arıyor. Vize ve pasaport işlemleri hakkında bilgileri derlediğimiz bu haberimizde Arnavutluk başkenti Tiran'a sadece pasaportla gidilip gidilmediğiyle ilgili bilgiler yer alıyor. Seyahat öncesi o ülkeye girişte istenen evraklar oldukça önemlidir. Arnavutluk seyahatinde vize kalktı mı sorusu da merak edilir. Bu yazımıda Arnavutluk ve Tiran'a vize ve pasaport gerekiyor mu sorusuna yanıt aradık.

Arnavutluk vize istiyor mu? Tiran'a tek pasaportla gidiliyor mu? Kimlik yeterli mi?

Yurt dışı seyahetleri yaz mevsiminin gelişiyle birlikte gezi tutkunlarının araştırmalarına konu oluyor. Yurt dışında tatil yapacaklar ise Arnavutluk'u tercih etmektedir. Vize zorunluluğu olan ülkelerin yanısıra sadece pasaport ve kimlikle seyahat edilen ülkeler de planlar arasında yer almaktadır. Peki Arnavutluk vize istiyor mu? Yolculuk öncesi gidilecek ülkenin vize isteyip istemediği, kimlikle seyahat edilen ülkeler arasında yer alıp almadığı önemlidir. Pek çok kişi de Arnavutluk vize şartları hakkında araştırmalar yapmaktadır. Peki Tiran vize istiyor mu?

ARNAVUTLUK VİZE İSTİYOR MU? SADECE PASAPORTLA GİDİLİYOR MU?

Kişilerin seyahat edecekleri ülkelere ziyaret yapması için yerine getirmesi gereken bazı şartlar vardır. Bu şartlar arasında pasaport ve vize işlemleri yer almaktadır. Arnavutluk da çoğu ülke gibi yabancı ziyaretçilerinden vize ve pasaport istemektedi. Türkiye'den Arnavutluk'a gidecek olan vatandaşların yapmaları gerekenler şunlardır:

2010 yılından bu yanan Türkiye ve Arnavutluk arasında yapılan anlaşma gereği Türk vatandaşlarından vize istenmemektedir. İki ülke arasında giriş çıkışlarda vize zorunluluğu kalkmıştır.

Haberin Devamı

Türkiye'den Arnavutluk'a gidecek vatandaşlar iki ülke arasında yapılan anlaşma uyarınca vizesiz 90 gün giriş çıkış yapabilmektedir.