Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama İle Tüm Tramer Bilgilerine Erişebilirsiniz

Araç sorgulama hizmetleri kapsamında bilgi alabildiğimiz işlemlerden biri de tramer kaydı sorgulama işlemidir. Araç sorgulama sistemi kullanılarak tramer kaydı detaylarını sizler için yazımızda topladık.

Araç Sorgulama İle Tüm Tramer Bilgilerine Erişebilirsiniz

Türkiye’de trafiğe çıkan araçlar için vatandaşların bilgi almak istemesi ile birlikte gerekil kurumlar tarafından çalışmalara başlanmış ve bu konuda çeşitli uygulamalar ile vatandaşlara araç sorgulama konusunda hizmet verilmeye başlanmıştır. Yapılan acıkmalarda vatandaşların tramer kaydı sorgulama gibi hizmetlere yoğun ilgi gösterdiği açıklanırken, tramer kaydı sorgulama işlemlerinin kolay bir şekildeyapılması araç sorgulama işlemlerine olan ilgiyi de arttırıyor.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINI

Tramer kaydı konusunda internet üzerinden bilgi almak isteyen vatandaşlar için açılan ilk tramer sitesi, tramer.org.tr olurken, devletin yetkili kurumları tarafından yapılan değişiklik ile birlikte hasar kaydı sorgulama işlemleri Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne aktarılmış durumdadır. Gerçekleşen değişiklik ile birlikte yapılan açıklamalarda vatandaşların araç sorgulama işlemlerini bu site üzerinden kolay bir şekilde yapabileceği belirtilirken, geliştirilen SMS servisi aracılığı ile cep telefonları üzerinden de tramer kaydı sorgulama başta olmak üzere çeşitli konularda araçlar ile ilgili bilgi alınabileceği belirtilmiş durumdadır.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamalar doğrultusunda araç sorgulama yapmak isteyen ve tramer kaydı gibi konularda bilgi almak isteyen vatandaşların sunulan online hizmetlerden yararlanması mecburi olurken, özellikle tramer kaydı sorgulama gibi yapılacak işlemler için ücretlendirme getirilmiştir. Tramer kaydı sorgulama ve benzeri araç sorgulama işlemlerinde alınacak ücretler hakkında da açıklamada detaylar verilirken, ücretlerin işlem başına 4 TL olarak belirlendiği ifade edildi.

Açıklamalardan edinilen bilgilere göre vatandaşlar hasar kaydı sorgulama işlemlerinde herhangi bir sınırlama olmadan cep telefonları üzerinden istedikleri kadar işlem yapabilecek olmasına karşın her bir işlem için 4 TL ödemek zorunda kalacak. Ayrıca tramer kaydı sorgulama işlemlerinin yapılmasında kurum tarafından belirlenmiş olan mesaj şablonlarına da uyulmak zorunda. Yapılan örnek tramer kaydı sorgulama işlemlerinde araç plakasının büyük harflerle yazılarak 5664’e kısa mesaj olarak atıldığı görülürken, vatandaşların da tramer kaydı sorgulama için aynı şekilde mesaj yazarak 5664’e göndermesi gerekiyor.

Haberin Devamı