Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama İle Plakadan Tramer Hasar Kaydı Sorgulama

Araç sorgulama hizmeti ile tramer kaydı sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Tramer kaydı sorgulama ile öğrenebileceğiniz bilgiler ve araç sorgulama işlemleri için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Araçların kaza durumları ve hasar durumları devletin ilgili kurumları tarafından kayıt altına alınmaktadır. Kayıt altına alınan bilgiler sayesinde hem araçlar ile ilgili bilgi almak istediğinde gerekli bilgiler sağlanabilmekte hem de vatandaşların araç satım işlemlerinde fayda sağlanabilmektedir.

ARAÇ SORGULAMA


ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

PLAKADAN HASAR SORGULAMA

Vatandaşların araç alımlarında araçta hasar olup olmadığını öğrenebilmesi için yapacağı araç sorgulamaları çok önemlidir. Devlet tarafından bu alandaki ihtiyacın giderilmesi için tramer kaydı sorgulama gibi hizmetler geliştirilmiştir. Böylece alınmak istenen aracın hangi kazaları yaptığını ve kazalar sonucunda ne kadarlık bir hasar aldığını görebilirsiniz. Tramer kaydı sorgulama sayesinde bu şekilde bilgi alacağınız için hasarlı ve kazalı araç almaktan da kurtulabilirsiniz.

Tramer kaydı sorgulama işlemleriniz için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS servisinden yararlanmanız gerekir. Böylece araç sorgulama servisi sayesinde istediğiniz tüm araçlar için hasar kaydı sorgulaması yapabilirsiniz. Aynı zamanda araç hasar kaydı sorgulaması olan tramer hasar kaydı sorgulama hizmetleri sayesinde araçlar hakkında istediğiniz bilgiye ulaşabileceğiniz için araç alım ve satım işlemlerinizi daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eski dönemlerde mevcut olmayan bu hizmet nedeniyle vatandaşların kazalı araçlar alabildiği için bu konuda mağduriyet yaşanabilmekteydi. Fakat geliştirilen araç tramer hasar kaydı sorgulama gibi hizmetler sayesinde vatandaşların bilgi alması çok kolay bir hale getirildi.

Tramer hasar kaydı sorgulama işlemleri için aracın plakasını yazarak 5664’e göndermeniz yeterlidir. Talebiniz ile birlikte sistemde yapılacak araştırma sonrasında ilgili araç için hasar kayıtları tarafınıza mesaj olarak yollanacaktır. Gelen mesajlardan siz de araçlar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve konudaki kararınızı verebilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından 4 TL’lik bir işlem ücreti karşılığı yapılan sorgulamalardan tüm vatandaşlar yararlanabilir. Üstelik istediğiniz plakayı yazmanız ve sınırsız şekilde sorgulama yapmanız da mümkündür. Sorgulamalarda kişisel bilgiler paylaşılmadığı için kişiler için herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Tarafınıza iletilecek mesajlarda sadece aracın kaza yapıp yapmadığı ve kazaya dair bilgiler yollanmaktadır.

Haberin Devamı