Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama İle Araç Hasar Sorgulama Ve Muayene Randevu Alma

Araç sorgulama hizmeti ile hasar kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca araç sorgulama menülerinde araç muayene randevu alma işlemi hakkında bilgi alabilirsiniz. Detaylara göz atalım.

Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezitarafından araçların sigorta, kaza ve diğer bilgileri hakkındaki işlemleri kayıt altına alınmaktadır. Kurumlardabilgisayar sistemine geçildiği için kolay bir şekilde bilgilere ulaşmak mümkündür. Bu durum sonucunda da vatandaşlar için araç sorgulama ekranları açılarak araç hasar kaydı sorgulama yapılması mümkün kılınmaktadır. Sizler de araç sorgulama hizmetinden istediğiniz ya da ihtiyaç duyduğunuz bilgilere ulaşabilirsiniz.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

ARAÇ MUAYENE RANDEVU

Araç Sorgulama Neden Yapılır?

Araç sorgulama işleminde en önemli kriterlerden biri, kişilerin yeni bir araç almak istemesidir. Alınacak olan ikinci el araçlar için yapılacak araç sorgulama sayesinde araç hakkında tüm detaylara ulaşılabilmesi mümkündür. Öyle ki araçtaki değişen parçayı dahi yapacağınız araç hasar kaydı sorgulama ile öğreneceğiniz için sizler için büyük bir fırsat yaratılmış durumdadır. Yapacağınızsorgulamalar sonrasında sizlere resmi bilgiler sunulacağı için herhangi bir kurum üzerinden işlem yapmanıza gerek kalmadan online olarak araç hakkındaki detaylara ulaşabilirsiniz. Bu nedenle eğer siz de ikinci el araç almayı düşünüyorsanız, sunulan araç sorgulama hizmetlerinden yararlanabilir ve herhangi bir mağduriyet yaşamanıza gerek kalmadan kendinizi güven altına alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Araçlarbilgisisorgulama konusunda pek çok kurum hizmet vermektedir. Araç sorgulama hizmeti veren kurumlar listesi şöyle;

· E Devlet Kapısı

· Gelir İdaresi Başkanlığı

· Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi

· Emniyet Genel Müdürlüğü

Belirtilen kurumlar üzerinden ihtiyaç duyduğunuz bilgiler için sorgulamayapabilirsiniz. Her kurum tarafından sunulan sorgulamahizmeti sonucunda farklı bilgilere erişim sağlayacağınız için bu konuda hangi kurum üzerinden hangi bilgilere ulaşacağınızı da bilmeniz gerekmektedir. Özellikle sorgulama ile hasar ve araçların parça bilgisine ulaşmak istediğinizde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden işlem yapmanız gerekmektedir. Bu nedenle örnekte de belirtildiği gibi hangi hizmet ile hangi bilgiye ulaşacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Bunun yanında Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden SMS ile yardım alacağınız gibi e devlet kapısı üzerinden online olarak bilgi almanız mümkündür.

Haberin Devamı

Ayrıca araç muayene randevu alma hizmetlerinden faydalanmak için yetkili kurum olan TÜVTÜRK işlem menüsünü kullanmanız gerekmektedir. Araç muayene işlemi için randevu almanız gerekmektedir. Size en yakın araç muayene istasyonundan randevu almak için telefon veya internet seçeneklerinden birini kullanmanız yeterli olacaktır.