Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama Hizmetleriyle Hasar Kaydı Bilgilerine Ulaşın

Araç sorgulama hizmetleriyle bir çok işlem yapılmaktadır. Bu hizmetler arasında araç plaka sorgulama ve hasar sorgulama gibi işlemler bulunmaktadır. Detaylara bakalım.

Araç Sorgulama Hizmetleriyle Hasar Kaydı Bilgilerine Ulaşın

Araçlar hakkında online olarak bilgi alınabilmektedir. Bu amaç doğrultusunda vatandaşların kullanımı için açılan araç sorgulama hizmetleri kullanılabilmektedir. Tüm vatandaşlar tarafından kullanılabilecek olan araç sorgulama hizmetleri sayesinde araçlar hakkında öğrenilmek istenen bilgilere ulaşılabilmektedir. Araç sorgulama olarak sunula hizmetlerden bir bölüm ücretlidir. Bu nedenle araç sorgulama yapacak olan vatandaşların ücretli hizmetleri kullanırken yapılacak olan işlemlerin ücretlendirileceğini unutmamaları gerekmektedir.

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINI

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç sorgulama hizmetleri arasında ücretli olan hizmetler Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS hizmetleridir. Araçların hasar bilgisi, değişen parça bilgisi gibi detaylı bilgi taleplerinde SMS servisi kullanıldığı için vatandaşların her bir sorgulamaiçin 4 TL ücret ödemesi gerekmektedir. Verilecek olan bilgiler resmi bilgiler üzerinden edinildiği için kişilerin herhangi bir şekilde yanlış bilgi edinmesi mümkün değildir. Bu açıdan araç sorgulama ile elde edilecek olan bilgiler hakkında herhangi bir şüphe duyulmasına gerek yoktur.

Haberin Devamı

Araç sorgulama ücretsiz seçenekleri ise Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, e devlet kapısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü resmi siteleri üzerinden sunulmaktır. Siteler üzerinden araçların ruhsat bilgileri, trafik ceza durumu ve kasko gibi poliçe bilgileri hakkında bilgi alınabilmektedir. Bu açıdan araçlar ile ilgili olan tüm durumlar için internet üzerinden araç sorgulama yapılarak bilgi alınması mümkündür. Belirtilenaraç sorgulama ücretsiz olduğu gibi herhangi bir limit de konulmamıştır.

Bu açıdan istenildiği kadar araç sorgulama yapılarak araçlar hakkında bilgi alınabilmektedir üstelik sorgulama sırasında gerekli bilgiler de oldukça temel bilgilerdir ve tüm vatandaşların kolay bir şekilde öğrenebileceği bilgilerdir. Bu açıdan sorgulama yapılması için de tüm şartlar oldukça minimum tutularak kolaylık sağlanmış durumdadır. Bu sayede tüm vatandaşlar herhangi bir zorluk çekmeden kolay ara yüzler üzerinden plaka bilgisi girerek araçlar için sorgulama işlemlerini yapabilmektedir.

Haberin Devamı