Gazete Vatan Logo

Araç Plaka Sorgulama İle Hasar Kaydı Ve Tramer Bilgileri Öğrenme

Araç sorgulama için plaka yeterlidir. Plaka ile araç sorgulama işlemlerini hangi portaldan yapacağınızı öğrenmek için araç sorgulama yazısının devamını okuyabilirsiniz.

Araçların başta hasar kaydı olmak üzere çeşitli konularda durum bilgisinin alınması için gerek online gerekse de SMS servisleri ile sorgulama hizmeti verilmektedir. Araç plakasorgulama yapmak isteyen kişilerin, sunulanhizmetlerden yararlanması, araç bilgisi alması için yeterli olmaktadır. Online olarak sunulan hizmetler arasında en çok kullanılan E Devlet kapısı üzerinden sunulan araç sorgulama hizmeti olsa da devlet seçeneğinde, araç ile ilgili ulaşacağınız bilgiler oldukça kısıtlıdır ve hasar bilgisi gibi detaylara ulaşmanız mümkün değildir.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMAl

PLAKA SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Bu nedenle hasar kaydına ulaşmak ya da direk plakadan sorgulama yapmak için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin SMS servisinden yararlanmanız gerekecektir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan ve resmi internet sitesi üzerinden de anlatıldığı araç sorgulama işlemleri sayesinde atacağınız kısa mesajlar ile araç sorgulaması yapabilirsiniz. Araçplaka sorgulama konusunda en çok tercih edilen kanal olan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi SMS servisinden yararlanmak isteyenler için sorgulama başına 4 TL’lik bir işlem ücreti alınmaktadır. Telefon üzerinden yapacağınız sorgulamalarda, ücret direk hattınız üzerinden tahsil edilecektir. Araç plaka sorgulama hizmetleri farklı bilgiler için çeşitlendirilmiştir. Bu bakımdan hangi bilgiye ulaşmak istiyorsanız, onun için sorgulama yapmanız gerekir.

Haberin Devamı

Araç ile ilgili sorgulama yaparak hasar bilgisi almak isteyenlerin araç plakasını yazarak 5664’e göndermesiyeterli olacaktır. Yapacağınız işlemin sonrasında plakasını girdiğiniz aracın hasar durumu sistem tarafından yine mesaj ile size gönderilecektir. Sunulan sorgulama hizmetleri ile kasko bilgisi, trafik sigorta durumu, değişen parça bilgisi, kaza tutanağı gibi detaylar için farklı sorgu mesajlarını yazmanız gerekmektedir. Bu nedenle diğer hizmetler için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yapacağınız sorgulama hizmetleri ile birlikte, plakasını girdiğiniz tüm araçlar için belirtilen bilgileri almanız mümkündür. Böylece kısıtlama ya da gizlilik olmadan bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı