Gazete Vatan Logo

Araç Muayene Randevu Alma Hizmetleri

Araç muayene randevu nasıl alınır? Araç muayene randevu internet üzerinden almak isteyenler Araç muayene randevu adımlarını takip edebilir.

Araçların trafiğe çıkmasında herhangi bir sorun olup olmadığı, gerek mekanik gerekse sistemsel olarak bir arızanın olup olmadığını öğrenmek amacıyla muayene işlemleri yapılmaktadır. Devlet tarafından zorunlu hale getirilen ve tüm araçlar için geçerli olan muayene işlemleri Türkiye’de TÜVTÜRK istasyonlarında yapılmaktadır. Araçlarınız için randevu alarak muayene işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ARAÇ MUAYENE SORGULAMA

ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALAMA

MUAYENE CEZASI SORGULAMA

Araç muayene randevusu için ilk olarak TÜVTÜRK sitesine giriş yapmanız ve buradaki randevu alma bağlantılarını takip etmeniz gerekir. Randevu alma adımlarında sizden sırasıyla araç bilgileriniz, kimlik bilgileriniz ve randevu alacağız tarih bilgileri istenecektir. Böylece online olarak yapacağınız işlemler sonrasında araç muayene randevu işlemleriniz tamamlanacak ve randevu tarihinizi alacaksınız.

Bundan sonraki adım ise randevu tarihi ve saatinde muayene istasyonuna gitmektir. Muayene saatinizden önce orada bulunmanız daha yararlı olacaktır. Sizden önce randevusu olan ve muayenesini yaptırmayan kişilerin yerine geçerek daha erken bir saatte araç muayenenizi yaptırabilirsiniz. Randevu sistemine geçilmesi vatandaşlar için de oldukça yararlı olmaktadır. Böylece sıra beklemenize gerek kalmadan zamanında ve müsait olduğunuz zaman randevunuzu yaptırabilirsiniz. Üstelik böylece herhangi bir gecikme yaşamadan ya da ceza ödemenize gerek kalmadan randevu sistemini ile muayene işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her ne kadar bir zorunluluk olsa da araçlarınız için yapılan muayene işlemleri sizin güvenliğiniz için de oldukça yararlıdır. Aracınıza yaşanan sorunların tespit edileceği muayene sonrasında siz de yaşanan sorunları tamir ettirerek onarabilir ve muayeneden sorunsuz şekilde geçebilirsiniz.

Aracın muayene bilgisini sorgulayarak araç muayene randevu alabilir ve aracınızın muayene edilmesini sağlayabilirsiniz. Muayene sırasında aracınızın; türü ve cinsine göre belirlenen muayene ücretini ödemeniz gerekecektir.

Haberin Devamı

Muayene ücretleri ve periyotları her araç için farklı bir şekilde belirlenmiştir. Bu konuda araçların cinsi ve hangi hizmet için kullanıldığı önemlidir. Fakat hususi olarak kullanılan araçlarda muayene süresi, diğer araçlara göre daha uzundur.