Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Sorgulama İle Araçlarınızı Kontrol Edebilirsiniz

Araç alacaklar araç hasar sorgulama yaparak, araçların hasar kaydı durumunu öğrenebilir. Araç hasar sorgulama ve tramer kaydı bilgilerine SBM sms hizmetlerinden ulaşabilirsiniz.

Araç Hasar Sorgulama İle Araçlarınızı Kontrol Edebilirsiniz

Araç alım ve satım işlemlerinde araçların fiyatlarından ziyade, herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı önemlidir. Özellikle ağır bir hasar almış olan araçların alımı pek istenmeyen durum olduğu için vatandaşlar araç alım ve satım işlemleri öncesinde araç sorgulama yaparak araçların kaza durumunu öğrenmesi gerekmektedir. Araçhasar sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşların Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden sorgulama yapması gerekmektedir.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç Hasar Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç hasar sorgulama için vatandaşların Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS hizmetinden yararlanması gerekmektedir. 5664 numaralı SMS servisi sayesinde araçlar için farklı konularda araç sorgulama yapılabilmektedir. Araç sorgulama ile hasar bilgisi almak isteyen vatandaşların araçların plakasını yazarak 5664’e göndermesi yeterli olmaktadır. Gönderilecek araç hasar sorgulama mesajı sonrasında plakaya ait araç için kaza bilgileri kontrol edilecektir. Sonuç her ne olursa olsun kişilere tekrar sonuç mesajı gönderilecektir. Eğer araç kaza yapmışsa, gönderilecek olan mesajda kaza detayları yer alacaktır.

Haberin Devamı

Araçhasar sorgulama işlemlerini yapacak olan kişilerin telefon hatları üzerinden işlem için ücret ödemesi gerekmektedir. Ücret olarak her bir sorgulamada 4 TL verilmesi gerekmektedir. Eğer hat üzerinde yeterli bakiye bulunmuyorsa, araç sorgulama yapmak da mümkün olmayacaktır. Vatandaşların bu nedenle sorgulama yapmadan önce bakiye durumunu da kontrol etmesi gerekmektedir. Birden fazla yapılacak olan sorgulama işleminde de ayrı ayrı 4 TL’lik işlem ücreti ödenmelidir. Bu açıdan sorgulama işlemlerinde herhangi bir sınırlama olmasa da her bir işlem için ayrı ücret ödenecek olması, ücretleri arttırmaktadır.

Araçlar için yapılacak olan tüm sorgulamalar hakkında bilgi almak ve sorgulamalarıhangi şablona göre yapacağınızı öğrenmek için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. İlgili sitede tüm hizmetler hakkında ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.

Haberin Devamı