Gazete Vatan Logo

AÖF sonuçları açıklandı!

14-15 Ocak tarihlerinde yapılan ve adaylar tarafından merak ile beklenen AÖF sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler, Anadolu Üniversitesi öğrenci giriş sistemi üzerinden AÖF sınav sonuçlarına ulaşabilirler.

AÖF sonuçları açıklandı!

AÖF sonuçları adayların bekledikleri tarihte 30 Ocak 2017 tarihinde açıklandı. Adayların heyecanlı bekleyişleri sona ererken, YÖK’ün yeni sınav sistemi ile ilgili yaptığı açıklama dışında Anadolu Üniversitesi rektörü de yeni açıklamalarda bulundu. Daha önce dört yanlışın bir doğru cevabı götürdüğü sistem getirilmişti. Şimdi ise açık uçlu ve kısa cevaplı soruların da bulunduğu bir sınav yapılacağı belirtildi. Peki yeni sistem nasıl olacak? Sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilir? İşte tüm detaylar!

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Yeni Uygulaması

Yaklaşık olarak 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi devrim niteliğinde bir uygulamaya imza attı. 18 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan açıklama ile açıköğretim sınavlarında bulunan çoktan seçmeli soruların yanı sıra açık uçlu, kısa cevaplı ve doğru-yanlış gibi farklı tip sorularında bulunacağı açıklandı. Bu konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AÖF rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık olarak bir yıldır sürdürülen yoğun bir çalışma sonrasında, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi itibari ile sistemde yer alan bazı sınavlarda çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu ve kısa cevaplı soruların da kullanılmaya başlanacağını belirtti. Rektör Naci Gündoğan, Açıköğretim Fakültesi’ndeki 4 programda yer alan 4 ders kapsamında ilk uygulamanın başlayacağını söyledi. Bu programlar ise Sosyoloji, Felsefe, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı olacak. Sosyoloji programında Türk sosyologları dersi, Tarih programında Hukuk Tarihi dersi, Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı dersi ve Felsefe programında Çağdaş Felsefe dersinin ara sınavlarında sorulan çoktan seçmeli soruların yanı sıra 2 kısa cevaplı soru ve 1 tane de açık uçlu soru yer alacak.

Haberin Devamı

AÖF Sınav Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılır?

Açıköğretim Fakültesi sınavlarında yeni uygulanmaya başlanan 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınav sistemi ile umutsuzluğa kapılan bazı öğrenciler AÖF sonuçları için itiraz etme yolunun nasıl olduğunu araştırmaya başladı. Sınava giren öğrenciler, sınavın uygulanması, sınav soruları ve sonuçları ile ilgili olarak inceleme talebinde bulunabilirler ve itiraz edebilirler. Peki AÖF sınav sonuçları itirazı nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Öğrenciler yapacakları itirazı, kılavuz ve protokol ile belirlenen kurallar içinde belirlenen süre dahilinde yapabilirler. Belirlenen kural ve süre içerisinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Yine sınava girmeyen ya da sınavı geçersiz sayılan adayların yapacakları itirazlar da dikkate alınmaz. İtiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim’in Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçelerini ulaştırmalıdır. Bunun dışında mail yolu ile de dilekçe ulaştırılarak itiraz işlemi daha hızlı bir şekilde yapılabilir. Sınav itiraz dilekçesinde adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve cep telefonu gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir. Dilekçe gönderimi sonrasında Anadolu Üniversitesi tarafından konu ile ilgili olarak adaya geri dönüş yapılacaktır.

Haberin Devamı

Sonuçların açıklanmasının ardından ise öğrencilerin aklına gelen ilk sorulardan bir tanesi ‘’ Nasıl mezun olacağım?’’ Öğrencilerin mezun olması için gerekli koşullar şunlar;

-Alınan derslerin notlarının hiç birisinin FF olmaması gerekmektedir.

-Genel not ortalaması 2,00 olmalıdır.

-Alttan hiç ders kalmaması gerekir.

AÖF 2017 Sınav Tarihleri Ne zaman?

Bahar döneminde gerçekleşecek olan ve kısa cevaplı, açık uçlu soruların sorulacağı sınav tarihleri şöyle;

Vize sınavları: 15-16 Nisan 2017

Final sınavları: 27-28 Mayıs 2017

Üç ders sınav tarihi: 22 Temmuz 2017