Gazete Vatan Logo

AÖF sınav tarihleri değişti - AÖF kayıt yenileme ne kadar sürecek?

AÖF bahar dönemi sınav tarihlerinde değişiklik yaptı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme programlarının 15 Nisan ve 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan bahar dönemi ara sınavları, yapılacak olan referandum nedeniyle ertelendi. Yeni sınav tarihleri ve kayıt yenileme ile ilgili gelişmeler haberimizde!

AÖF sınav tarihleri değişti - AÖF kayıt yenileme ne kadar sürecek?

AÖF, referandum nedeniyle ertelenen bahar dönemi ara sınavlarının 15-16 Nisan 2017 yerine 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacağını belirtti. Bahar dönemi sonu sınavları da 27-28 Mayıs 2017 yerine 3-4 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri

Bahar döneminde yapılacak olan sınav tarihlerinin değişmesinin ardından bahar dönemi için devam edenler kayıtlar ile ilgili bir değişiklik olmadı. 13 Şubat pazartesi günü başlayan kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat Cuma günü son bulacak. Öğrenciler bahar dönemi mazeretli kayıt yenileme işlemlerini de 23-24 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirebileceklerdir. Kayıt yenilemek için AÖF https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ sitesine e-posta adresi yada T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra istenilen derslerin ekleme ve çıkarma işlemleri yapılabilir. AÖF sistemi otomatik olarak 30 AKTS krediyi öğrencinin sistemine yerleştirmektedir. Öğrencilerin ders eklemek için en fazla 45 AKTS hakkı bulunmaktadır. Ders seçimleri tamamlandıktan sonra gerekli olan ücretin banka aracılığı ile yatırılması gerekmektedir. Bankaya ücret ödemesi yapıldıktan sonra ders seçimleri ile ilgili bir değişiklik yapılamayacaktır.

Haberin Devamı

Bahar Dönemi Harçları Nasıl Yatırılır?

Ders kayıt işlemleri sistem üzerinden tamamlandıktan sonra Ziraat Bankası ile ödeme yapılabilir. Ödeme için ATM, internet bankacılığı ve mobil bankacılık yöntemleri kullanılabilir. Harç ücretleri her programa göre değişiklik gösterse de genel olarak 290 liraya tekabül etmektedir. Ödeme yapılabilecek son tarih 24 Şubat 2017 günü saat 23:30’dur. Belirlenen bu saatten sonra ödeme yapılmasına olanak verilmeyecektir.

Bahar dönemi harç ödemesi için, 24 Şubat tarihi son gün olduğu için provizyon işlemleri sebebiyle bu günde kredi kartı ile ödeme yapılamayacaktır. Ödeme işlemi gerçekleştirildikten sonra alınan belgenin 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemi öğretim gideri ve öğrenim ücreti ödemesine ait olup olmadığına bakılmalıdır. 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemine ait kayıt yenileme harcını ödemeyip sadece geçmiş döneme ait olan borçlar ödenmiş ise 2016-2017 bahar dönemi için kayıt yenilemesi yapılmaz. 24 Şubat 2017 tarihinden sonra öğrencilerin mazeretleri kabul edilmeyecektir. Bahar dönemi için belirlenen kayıt yenileme süresinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

AÖF Bahar Dönemi Sınav Takvimi

Referandum nedeniyle ertelenen bahar dönemi sınavlarının yeni tarihleri şu şekildedir;

Ara sınavlar 29-30 Nisan 2017

Dönem sonu sınavları 3-4 Haziran 2017

Açık Uçlu Sorular Geliyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sınavlarında 2016-2017 bahar dönemi ile birlikte yeni bir uygulamaya geçiş yapılıyor. Yapılan değişiklik ile Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu ve kısa cevaplı sorular da sorulacak. İlk uygulama için belirlenen dört program şunlardır; Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih programlarıdır. Öğrencilerin kendi cümleleri ile bilgilerini ifade etmesini amaçlayan bu uygulamada kısa cevaplı sorular, cevabı bir ya da iki kelimeden oluşan sorular olacaktır. Örneğin, bir romanın yazarı ve bir antlaşmanın tarihi gibi. Açık uçlu soruların cevapları ise bir veya iki paragraf uzunluğunda olabilecektir. Örneğin tarihsel bir dönemin özelliklerinin yazılması gibi. Farklı değerlendirme türlerine tabi tutulacak sorular ile öğrencilerin bilgilerinin gerçeğe daha yakın olarak ölçülmesi hedeflenmektedir.

Haberin Devamı