Gazete Vatan Logo

AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılıyor?

AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı. Binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen AÖF kayıt yenileme şartları haberimizde yer alıyor. AÖF kayıt yenileme işlemleri 13-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılıyor?

Açıköğretim Fakültesi bahar döneminin başlangıcı için geri sayım başladı. Güz dönemi sınavlarını bitiren adaylar, bahar dönemi sınavları öncesinde de kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirecekler.

Bahar dönemi kayıt yenileme işlemi yapmak isteyen adaylar Açıköğretim Fakültesi’nin internet sitesi olan https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ siteye giriş yapmalıdırlar. Giriş yaptıktan sonra adayın online işlem yapabileceği bir ekran açılacaktır. Açılan ekranda yapılması gereken işlemlerin ilki adayın e-posta adresini yazması olacaktır. E-posta adresi yerine 11 haneli olan T.C. kimlik numarası da yazılabilir. Sonrasında Açıköğretim Fakültesi sistemi içinde kayıtlı olan sistem şifresinin girilmesi gereklidir. Eğer aday şifresini bilmiyor ise veya değiştirmek istiyorsa sisteme giriş yapabilmek için ekranın altında bulunan gerekli sekmelere tıklayarak şifresi ile işlemi yapabilir. Şifre girildikten sonra da ‘’ Oturum aç’’ butonuna tıklayarak sistem girişi yapabilirsiniz.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Kayıt Yenileme Harç Ödemesi

Bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle aday tarafından sistem aracılığıyla ders ekleme ve silme işlemlerinin yapılmış olması gereklidir. Bu işlemler yapıldıktan sonra, AÖF tarafından belirtilen tarihler arasında kredi kartı veya banka kartı ile Ziraat Bankasının kartlı ya da kartsız olarak ATM’lerden ödeme yapılabilir. ATM’ler dışında yine Ziraat Bankasının internet bankacılığı ve mobil bankacılığından yararlanılabilir. Mazeretli kayıt yapacak olan adaylar için, mazeretli kayıtların son günü 24 Şubat 2017 tarihidir. Adaylar ödemelerini 24 Şubat Cuma günü içinde saat 23:30’a kadar internet, ATM ve mobil bankacılık ile de ödeme yapabilecektir. 24 Şubat kayıt yenileme tarihini son günü olduğu için bazı sebeplerden dolayı bu gün içerisinde kredi kartı ile yapılacak olan kayıt yenileme ücreti ödemeleri asla kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

2017 AÖF Sınav Tarihleri

AÖF akademik takvimine göre 2017 yılında yapılacak olan sınavların tarihleri aşağıdaki gibidir;

Bahar dönemi ara sınavları 15-16 Nisan 2017,

Bahar dönemi dönem sonu sınavları 27-28 Mayıs 2017,

2016-2017 öğretim yılı tek ders sınavı da 15 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir.

AÖF Harç Ücretleri

Her bir programa göre harç ücretleri değişiklik gösterse de genel olarak 290 liraya tekabül etmektedir. Öğrencilerin kayıt işlemlerini yapmaları için önce harç ücretlerini yatırması gerekmektedir. Kayıt işlemi yapmayanlar harç ücretlerinin ödemesini yapamaz. AÖF programlarından bazılarının harç ücretleri şöyle olacaktır;

Felsefe Lisans Programı- 205 TL

Sosyoloji Lisans Programı- 205 TL

Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı-205 TL

Maliye Lisans Programı- 205 TL

Konaklama İşletmeciliği Lisans Programı-205 TL

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Programı- 205 TL

AÖF Bürolarının Çalışma Saatleri Nelerdir?

Açıköğretim Fakültesi Büroları sabah saat 08:30 itibariyle açılır, ve akşam 17:00’da da kapanır. Hafta içi adaylara hizmet veren AÖF büroları hafta sonu işlem gerçekleştirmemektedir.

Haberin Devamı

Sınavlar Daha Erken Açıklanacak

Önceki sınav sonuçları 3 haftada açıklanmıştı. Sınav açıklama süresinin git gide düşürüldüğünü söyleyen AÖF rektörü Naci Gündoğan, 15 Nisan ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan bahar dönemi ara sınavlarının sonuçlarını 10 günden daha kısa bir süre içinde açıklayacaklarını belirtti. Daha sonra 28 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılacak bahar dönemi dönem sonu sınavları ile 22 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak olan 3 ders sınav sonuçlarının da 1 hafta içinde açıklanmasını hedeflediklerini belirtti.