Gazete Vatan Logo

AÖF Final sınav sonuçları için flaş açıklama! (Açıköğretim fakültesi e-Kampüs)

Bir milyonu aşkın sayıda öğrencinin girdiği açıköğretim fakültesi güz dönemi final sonuçlarının ne zaman açıklanacağı dört gözle bekleniyordu. Sonunda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, konuyla ilgili açıklamada bulundu. İşte AÖF sonuçları hakkında tüm detaylar!

AÖF Final sınav sonuçları için flaş açıklama! (Açıköğretim fakültesi e-Kampüs)

AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sınav sonuçları en erken bu hafta içi açıklanması bekleniyor. Final sonuçları hakkında Rektör'den açıklama geldi.

Anadolu Üniversitesi Türkiye'de açıköğretim eğitimi veren 3 üniversiteden biridir. Anadolu Üniversitesi'nin de verdiği açıköğretim fakültelerinden alınan eğitim birçok kişinin tercihi olma yolunda devam ediyor. Hatta öyle ki; bu sene açıköğretim sınavının güz dönemi final sınavına Türkiye genelinde bir buçuk milyon öğrenci katılım gösterdi. Öğrenciler, açıköğretim fakültesiyle eğitim hayatına katılarak, direkt olarak okula gitmeden uzaktan eğitim alma şeklinde okulun ön lisans ya da lisans bölümden birinden mezun olabilmektedir. Hatta eğer öğrenci açıköğretim fakültelerinin ön lisans bölümlerinden herhangi birinden mezun olduysa, açılımı Dikey Geçiş Sınavı olan DGS'ye girerek puanının yettiği bir okulun kazandığı bölümünde eğitimini dört yıllık lisansa tamamlayabilmektedir.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin öğrenim sistemi de klasik eğitim sisteminde olduğu gibi her dönemin içinde ayrı ayrı olmak üzere sene içinde belli zamanlarda sınavlar yapmaktadır. Bu sınavlar bahar ve güz dönemi olmak üzere, birinci ve ikinci dönemde ikişer kez yapılır.Yani birinci dönem olan güz döneminde vize ve final sınavı, ikinci dönem olan bahar döneminde ise yeniden vize ve final dönemi olmaktadır. Bu sistem üzerine eğitim veren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (Anadolu AÖF) Türkiye genelinde merkezi ve eş zamanlı olarak yapılan AÖF sınavlarının tarihlerini önceden Anadolu Üniversitesi'nin resmi web sitesinde belirtmişti.

Şöyle ki; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz dönemi ara sınavı 26-27 Kasım 206 tarihlerinde yapılmıştı. Güz dönemi dönem sonu sınavı ise 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşmişti. Önümüzdeki dönem olan ikinci dönem (bahar yarı yılı) ara sınavı 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek. Bahar dönemi dönem sonu sınavı tarihleri ise 27-28 Mayıs 2017'dir. 2016-2017 üç ders sınavı tarihi ise 22 Temmuz 2017. Şimdi bir buçuk milyon öğrenci 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşen Güz dönemi dönem sınavının sonuçları hakkında Anadolu Üniversitesi'nden bir açıklama beklemektedir.

Haberin Devamı

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK ?

14-15 Ocak 2017 tarihlerinde olan Güz dönemi dönem sınavı hafta sonu gerçekleşmişti. 2 gün art arda gerçekleşen sınav tam olarak 4 oturumda yapıldı. Sınava Türkiye genelinde 2 bin 242 cezaecvindeki tutuklu ve hükümlüler, 4 bin 869 engelli katıldı. Türkiye genelinde toplam 1 milyon 371 bin 859 öğrenci Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz dönemi dönem sınavına 124 sınav merkezinde girmişti ve bu sınav merkezlerinde 507 bin 2 kişi görev aldı. 124 sınav merkezinde toplam 202 bin 227 salon kullanıldı.

Gerçekleşmesinin ayrıntıları bu şekilde olan Güz dönemi dönem sonu sınavlarının ne zaman açıklanacapına dair açıklama Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'dan geldi.

Haberin Devamı

Gündoğan sınavların açıklanmasıyla ilgili şunları söyledi: “Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz, oturum bazına bakıldığında ise 3,6 milyon öğrencimizin katıldığı, 500 binin üzerinde görevlinin görev aldığı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte 124 merkezde yapılan sınavlar sorunsuz tamamlandı. Hava koşulları da bize yardımcı oldu. Kış aylarında olmamız nedeniyle özellikle Doğu’da bazen sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Fakat bu sınavda hava koşullarının da uygun gitmesiyle sınavlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadı.Anadolu Üniversitesi sınavlarının olduğu haftalarda ülkede gerçekten ciddi hareketlilik oluyor. Çünkü biraz önce söylediğim gibi oturum bazında 3 milyonu aşkın kişinin sınava girdiği, 500 bin kişinin görev aldığı sınavlarda şehirler daha da hareketleniyor. Bu noktada sadece Anadolu Üniversitesi personeli değil, tüm kamu görevlileri bize yardımcı oluyor. Emniyetinden milli eğitimdeki öğretmenlere, tüm şehirlerdeki üniversitelerdeki görevlilere kadar hepsi bizim sınavlarımızda görev alıyorlar. Dolayısıyla ben bu sınavlarda görev alan tüm kamu görevlilerine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda sınav sonuçlarını da ilan edeceğiz. Biliyorsunuz son 1 yıldır sınav sonuçlarını 1 haftalık bir süreye indirgedik. Yani sonuçlarını 1 hafta içerisinde ilan ediyoruz. Bu sınavın sonuçlarını da en kısa zamanda öğrencilerimize duyuracağız.”

Haberin Devamı