Gazete Vatan Logo

Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Anneler için hediye seçenekleri...

Her yıl tüm dünyada kutlanan Anneler Günü'nün 2017 yılında hangi tarihe denk geldiği merak konusu oldu. Gündemde Anneler Günü ne zaman? Sorusu araştırılıyor. İşte cevabı...

Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Anneler için hediye seçenekleri...

En değerli günlerden biri olan Anneler Günü tüm dünyada her sene kutlanıyor. Anneler Günü 2017 yılında da Mayıs'ın 2. Pazar günü kutlanacak. Yani Anneler Günü'nün bu yıl ki tarihi 14 Mayıs olacak. İşte bugünün tarihçesi ve hediye seçenekleri...

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.

Amerikalı genç Jarvis annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ” bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum veAnneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul edermisiniz? diye sormuştur. Bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her Mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü kutlanmıştır.

Haberin Devamı

ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ NE ALINIR?

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi8) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)