Gazete Vatan Logo

ANAVATAN'da isyan

Mumcu'yu Prag tatilinden beri gören yok. Partinin ileri gelenlerinden 'Mumcu istifa' sesleri yükseliyor.. YENİ

Anavatan Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Serpil Yıldız, partisinin seçime girememesi ve Demokrat Parti ile gerçekleşemeyen birliktelik konusunda Genel Başkan Erkan Mumcu’yu suçladı. Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden, Mumcu’yu da istifaya davet eden Yıldız, "Türk halkının umutlarını hayal kırıklığına dönüştürdüğü için, ANAVATAN’a gönül vermiş teşkilatlarını ve Milletvekillerini kamuoyunda çıkan mesnetsiz ve gurur kırıcı suçlamalarla muhatap ettiği için, Sayın Mumcu’nun önce Türk halkına daha sonrada ANAVATAN teşkilatlarına büyük bir özür borcu vardır" dedi.
ANAVATAN İzmir Milletvekili Serpil Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Demokrat Parti ile birleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasıyla ilgili bilgileri sade bir vatandaş gibi, diğer yöneticilerle birlikte basından öğrendiğini belirtti. Süreçte yaşananları aktarmak istediğini kaydeden Yıldız, şunları kaydetti:

GENEL BAŞKANI ZOR DURUMDA BIRAKMADIK
"Genel Başkan Erkan Mumcu’ya basından öğrendiğimiz ve ANAVATAN için hayati önem taşıyan bu konularda yardımcısı olarak niçin haberimiz olmadığını sorup, bu konuların Başkanlık Divanı ve MKYK’ da tartışılması gerektiğini hatırlattığımda hep aynı yanıtla karşılaştım, ’Serpil hanım henüz netleşmiş bi durum yok. Zamanı geldiğinde konuşup tartışacağız.’ Fakat partinin kaderiyle ilgili genel başkanın ağzından kamuoyuna yapılan açıklamalardan sonra, Başkanlık Divanı ve MKYK tarafından, genel başkanı kamuoyu önünde zor durumda bırakmamak için aksi bir açıklama yapılmamış ama parti etiğiyle hareket eden arkadaşlarımızın iyi niyeti üzülerek belirtmeliyim ki suistimal edilmiştir.

3-5 ARKADAŞIYLA MANEVRALAR ZARAR VERDİ
Her defasında MKYK ve Başkanlık Divanımız tastik makamı olarak görülmüştür. Sayın Mumcu’nun etrafındaki 3-5 arkadaşı ve siyasi hiçbir ehliyete sahip olmayan, çıkabilecek sorunlarda hiçbir siyasi sorumluluk üstlenmeyecek, sözüm ona akıldaşlarıyla sürdürdüğü bu siyasi manevralar partimize büyük zararlar vermiştir."

ÖZÜR BORCU
Yıldız, Genel Başkan Mumcu’nun Türk halkının umutlarını hayal kırıklığına dönüştürdüğünü, ANAVATAN’a gönül vermiş teşkilatları ve Milletvekillerini kamuoyunda çıkan mesnetsiz ve gurur kırıcı suçlamalarla muhatap ettiğini savundu. Bu nedenle Mumcu’nun Türk halkına ve ANAVATAN teşkilatlarına özür borcu olduğunu ifade eden Yıldız, "Parti genel başkanı olabilirsiniz ama ortak aklı kullanmıyorsanız, tutarlı ve ilkeli bir siyaset çizgisi izlemiyorsanız, parti organlarının üretken çalışmasını sağlayamıyorsanız, vefa ve güven duygusu veremiyorsanız sadece bir partinin genel başkanı olarak kalırsınız" diye tepki gösterdi.

İSTİFA ÇAĞRISI
Açıklamasında, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyuran Yıldız, "Sayın Mumcu’yu da mağduriyet edebiyatı yaparak başarısız yönetim tarzını gizlemeye çalışmak yerine sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye yani istifaya davet ediyorum" dedi.



Haberin Devamı