Gazete Vatan Logo

Amfibi uçağın rolü değişti!

Amfibi tipi yangın söndürme uçağı Aydın’a getirildi

Amfibi uçağın rolü değişti!

Cehennem Melekleri-2 filminde kullanılan amfibi tipi uçak, Türkiye’deki orman yangınları için kiralandı

Hollywood’un dünyaca ünlü aksiyon film yıldızlarını bir araya getiren “Cehennem Melekleri/The Expendables 2” filminde kullanılan amfibi tipi yangın söndürme uçağı Aydın’a getirildi. 2013 sezonu orman yangınlarıyla mücadele için kiralanan uçak Selçuk Havaalanı’nda konuşlandırıldı. Uçağın 1983 Kanada yapımı olduğunu belirten kaptan pilot Ahmet Ünügür, karadan ve denizden havalanabilen amfibi tipi olduğunu belirterek, özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:

“En büyük özelliği mevcut havadan söndürme işlemi yapan araçlar arasında en fazla uçuş mesafesi olan ve 6 tonluk kapasitesi ile en fazla su taşıyabilen uçaktır. Uçağın söndürme mekanizması içinde ayrıca 2 köpük sistemi bulunmakta. 3 kilometrelik bir alanda suya inerek 10 saniye içinde 6 ton suyu dolum yapabilmektedir. Mevcut yakıtı ile 3,5 saat yangınla mücadele için uçuş yapabilir. Normal seyrüsefer de ise 5 saatlik bir uçuşla bin 200 kilometre yol kat edebilir.”

Türkiye’nin farklı noktalarında 6 amfibi tip uçak bulunduğu belirtildi.



Ünlü aksiyon yıldızlarını uçurdu

Türkiye’nin kiraladığı uçağa Cehennem Melekleri-2’de oynayan yıldızlar bindi. Filmde Sylvester Stallone, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Terry Crews, Randy Couture, Liam Hemsworth, Scott Adkins, Nan Yun rol aldı.

Haberin Devamı