Gazete Vatan Logo

‘Alo Evlat Hattı’

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde belediyenin kurduğu ‘Alo Evlat Hattı’ ekibi, çocuğunu kaybeden ya da uzakta olan yaşlıların hem temel ihtiyaçlarını karşılıyor hem de onlarla zaman geçiriyor.

‘Alo Evlat Hattı’

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde belediye tarafından kurulan “Alo Evlat Hattı” ekipleri, evlat özlemi çeken yaşlıların hem temel ihtiyaçlarını karşılıyor hem de onlara zaman ayırıyor.

“İhtiyacınız olduğunda evladınız kapıda” sloganıyla oluşturulan “Alo Evlat Hattı” (371 11 71) ekipleri, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların taleplerini gün içerisinde evlat şefkatiyle çözüme kavuşturuyor. Proje kapsamında 24 saat hizmet veren ekipler, çocuğu olmayan ya da çocuğunu kaybeden yaşlılarla yakından ilgileniyor.

Fikir babası Başbakan...

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, “Sıcak Yemek Yardımı” ve “Yaşlı Hasta-Evde Bakım Hizmeti” gibi projelerle şefkate muhtaç insanların ayağına hizmet götürüldüğünü belirtti. Projenin çıkış noktasını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

“Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e bir toplantıda, ‘Böyle bir proje düşündüğünü, Kartepe’de uygulanabileceğini’ söylemesi üzerine Belediye Başkanımız bu projenin talimatını verdi. Sayın Başbakanımızın, daha Başbakan olmadan önce Belediye Başkanımıza tavsiyesiyle kurulmuş bir proje. Evladı olmayan, evladına ulaşamayan belediye ekiplerimizi arayarak, bize ihtiyaçlarını bildiriyor. Bu ihtiyacını da ekiplerimiz en kısa sürede gideriyor. Vatandaşlardan çok güzel geri dönüşler alıyoruz.”

Haberin Devamı

Sıcak yemek getiriyorlar

“Alo Evlat Hattı”nı arayarak ekmek ve su isteyen Sebile Altınkaya (90) iki evladını hastalıklardan dolayı kaybettiğini, evlat acısının ve yalnızlığın çok zor olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok dua ettiğini anlatan Altınkaya, “Belediye Başkanımızdan da Allah razı olsun. İki oğlum vardı. Evlatlarımızı kaybettim ama Alo Evlat Hattı ekipleri benim evladım oldu. Eşimle ikimiz kaldık ama Belediye Başkanımız bizi hiç bırakmadı. Her sabah sıcak yemeklerimizi getiriyorlar” dedi.

Hüsmen Altınkaya (92) ise bir oğlunun 3, diğer oğlunun da 10 yıl önce hayatını kaybettiğini, evlat kaybetmenin büyük bir acı olduğunu ifade etti. Altınkaya, aradıklarında her istediklerini getiren ya da onları ziyaret eden belediye ekiplerini, evlatları gibi gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı