Gazete Vatan Logo

AKP ile CHP’nin ırkçılık atışması

TBMM Genel Kurul’daki ‘Torba Kanun Tasarısı’ görüşmelerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam katıldığı televizyon programındaki sözleri damga vurdu

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Milletvekili Haydar Akar, “Bu kadar ırkçılığı Hitler dahi yapmadı. Gürcülerden, Ermenilerden tüm uyruklardan, tüm mezheplerden özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise şöyle yanıt verdi: “Kusura bakmayın Hitlerse, ırkçılıksa onu siz çok iyi biliyorsunuz, bilirsiniz, aynaya bakın. 1915 yılındaki olaylardan dolayı Ermeniler için ilk defa acıları paylaşan bir Başbakan var. Dersim’den dolayı özür dileyen bir Başbakan var. Cımbızlayacaksınız ‘böyle dedi’ diyeceksiniz. Bu kadar çarpıtma yazıklar olsun.”

‘Dersim’le hesaplaştık’

CHP’li Akar da, “Biz Dersim ile, Dersim’de doğmuş fakir bir ailenin çocuğunu genel başkan yaparak hesaplaştık” dedi.

CHP Milletvekili Hurşit Güneş ise, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan ne demişti?

Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: “Benim için mesela neler söylediler. Çıktı bir tanesi, aynı zihniyet, ‘Gürcüdür’ diyen oldu. Çıktı bir tanesi, affedersin, çok daha çirkin şeylerle, ‘Ermeni’ diyen oldu.”

Haberin Devamı