Gazete Vatan Logo

AK Partili Başkan'a makamında silahlı saldırı

AK Partili Başkan'a makamında silahlı saldırı

BURSA’nın Gürsu Belediye Başkanı Ak Partili Cüneyt Yıldız, makamında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Başkan Yıldız ile koruması, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Belediyede zabıta görevlisi olduğu belirtilen ancak kimliği açıklanmayan saldırgan, başkanlık makamına girip silahını peş peşe ateşledi. Başkan Cüneyt Yıldız ile eski uzman çavuş olan koruması ağır yaralanırken, saldırgan kaçtı.

Başçavuşluktan zabıta memurluğuna geçtiği öğrenilen F.B, zabıta müdürü olmak için başkanla tartıştı. F.B, silahla Başkan Yıldız’a ve makam şoförü Yener Şimşek’e ateş etti. Başkan başından, şoförü ise karnından yaralandı. Yaralılar hemen Şevket Yılmaz Hastanesi’ne kaldırılırken, saldırgan zabıta memuru ise 10 plakalı araçla kaçıp kayıplara karıştı. Başkan Yıldız ve şoförünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

POLİS ALARMA GEÇTİ
Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın personeli tarafından makamında silahlı saldırıya uğramasının ardından polis alarma geçti.
Edinilen bilgiye göre, AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, saat 16.00 sıralarında makamında silahlı saldırıya uğradı. Başçavuşluktan zabıta memurluğuna geçtiği öğrenilen F.B, zabıta müdürü olmak için başkanla tartıştı. F.B, silahla Başkan Yıldız’a ve makam şoförü Yener Şimşek’e ateş etti. Başkan başından, şoförü ise karnından yaralandı. Yaralılar hemen Şevket Yılmaz Hastanesi’ne kaldırılırken, saldırgan zabıta memuru ise olaydan sonra firar etti.
Polis, olayla alakalı soruşturma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, belediye binası etrafında geniş güvenlik tedbirleri aldı. Saldırıyı duyan onlarca kişi belediyeye koştu. Makam odasının camından kurşun deliği olması dikkatlerden kaçmadı. Ekipler ise binanın çevresinde kurşun çekirdeğini bulmaya çalıştı.
Bu arada başkanın makam odasına tek başına giren şüpheli F.B.’nin müdürlük yüzünden tartıştığı başkan Yıldız’a ateş ettiği, silah sesleri üzerine odaya girenlerin saldırıyı engellemeye çalıştığı öğrenildi. Boğuşma sırasında tabancanın 2 kez daha ateş aldığı başkan ve şoförün bu sırada yaralandığı belirtildi.
Başkan ve şoförün durumunun ağır olduğu bildirilirken, firari olan saldırganın yakalanması için çalışmalar sürüyor.
F.B'nin daha evvel Gürsuspor Kulübü başkanlığı yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın ve şoförünün silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili, "Bu, cinayetin ötesinde bir kelimeyle ifade edilemez. Başkanımızın ailesini dönmesi için Bursa halkından dua bekliyoruz" dedi.
Durumu ciddiyetini koruyan Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve şoförüne Allah'tan acil şifalar dileyen Müezzinoğlu, "Allah ailesine sabır versin. Başkanımızı yoğun bakımdan ameliyata alınırken görebildim. Hekim arkadaşlarla görüştüm, şu anda kendisi ameliyata alındı. Şöförü de, kendisi de ameliyatta. Sol gözden giren kurşun kafasının sol tarafına isabet ediyor. Beyinde bir hasar var, ancak diğer vital bulguları şu anda sağlıklı. Tansiyon ve nabız gibi hayati bulgularında ümit görüyoruz. Başarılı bir müdahale sonrasında esas tıbbi bulguları hekimlerimiz açıklayacak. Bunun için ameliyat sonrasını beklemek durumundayız. Şöför kardeşimizin de batında yaralanma var, onun durumu daha iyi durumda" dedi.
"BAŞBAKANIMIZA BİLGİ VERDİM"
Saldırı hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da bilgi verdiğini kaydeden Müezzinoğlu, "Sayın başbakanımıza da bilgi verdim, o da ne yapılması gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Başkanımızın ailesiyle görüştüm. Onlar da şu anda dua ediyorlar. Başkanımızın sevenleri ve Bursa halkından dua istiyoruz. Hastanede tıbbi anlamda iyi bir ekip var. Her türlü tıbbı müdahaleyi yapacaklar. Tabii ki başka bir müdahale gerekirse biz de bakanlık olarak her türlü tedbiri alacağız. Gerek ekiplerin buraya gelmesi, gerekse hastamızın transfer hazırlıklarında bu hazırlıkları da yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda ailesine dönecektir. Temennimiz budur. Bir an önce işinin başına dönmesini bekliyoruz. Bu bir cinayettir. Bir zabıtanın makam için başkanına silah çekmesi cinayetin ötesinde bir kelimeyle ifade edilemez. Şu anda hayati tehlikesi bulunuyor. Netice de sol gözünden giren ve beyinde tahribat yapan kurşun yarası. Dolayısıyla bunun ilk saatleri hayati tehlike içerir. Müdahale sonrası hangi düzeyde tahribat olduğunu operasyondan sonra hekim arkadaşlarımız değerlendirecek. Ameliyattan sonra nelerin sağlıklı olduğunu açıklayacaklar. Saldırganın kimliği belli, olay yerinde kaçtı ve emniyet güçleri arıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Yıldız, dün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'yla birlikte açılışa katılmıştı.
ZANLI OLAY SONRASI BİR SÜRE BELEDİYE BİNASININ ÖNÜNDE BEKLEDİ
Silahlı saldırının zanlısı F.B.’nin olaydan sonra belediye binasının önünde üzeri kanlı şekilde bir süre beklediği iddia edildi. Belediye binasının hemen yanında bulunan MHP Gürsu İlçe Başkanı Suat Ermiş, üzeri kanlı olarak belediyenin önünde bekleyen F.B.’yi görünce normal bir olay sırasında yaralandığını düşündüğünü söyledi. Suat Ermiş olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
"Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız benim çocuk arkadaşım. Canımız çok yandı. Allah’tan kendisine şifa diliyorum. Belediye, parti binamızın hemen yanında. Gürültü ve bağrışmayı duyunca dışarı çıktık. F.B. isimli zanlı üzeri kanlı şekilde belediye binasının önünde duruyordu. Kaşı da yarılmıştı. Yanında ise belediyenin güvenlik görevlisi vardı. Olayı bilmediğim için F.B.’nin basit bir olayda yaralandığını düşündüm. Başkanı vurduğu aklımın ucundan dahi geçmedi. Tamamen iyi niyetle, partimize ait araç ile hastaneye götürülmesini istedim. Daha sonra gerçeği öğrenince şaşırdım. Hemen sürücü arkadaşımız Turgut’u arayıp onu hastaneye değil polise teslim etmesini söyledim. Bunu duyan F.B. aracı durdurup arkadaşımızı dövdükten sonra kaçmış."

Haberin Devamı