Gazete Vatan Logo

Ailesine 707 bin tazminat

İçişleri Bakanlığı Eskişehir’deki Gezi protestoları sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ailesine toplam 707 bin 180 lira tazminat ödeyecek

Ailesine 707 bin tazminat

ESKİŞEHİR 2’nci İdare Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı’nı, Eskişehir’de 2 Haziran 2013 günü Gezi protestoları sırasında, polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ailesine 57 bin 180 lirası manevi, 650 bin lirası da manevi olmak üzere toplam 707 bin 180 lira tazminat ödemeye mahkum etti.

‘Yetersiz ama örnek karar’

Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatlarından Pınar Çelik Arpacı, verilen 707 bin 180 liralık maddi ve manevi tazminat miktarını yetersiz bulduklarını, bu nedenle de istinaf yoluna giderek Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını söyledi. Avukat Arpacı kararla ilgili olarak şöyle konuştu:”19 yaşında Ali İsmail Korkmaz’ı biz kaybettik. Ailesi, Ali İsmail Korkmaz Vakfı ile bunu yaşatmaya çalıştığı için burada elde edilecek tazminat miktarının da başka çocuklar açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. 55 öğrenciye burs veriyor Ali İsmail Korkmaz Vakfı. Aylık 220 liradan. Bu noktada Ali İsmail Korkmaz Vakfı açısından da elde edilecek tazminatın önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Avukat Pınar Çelik Arpacı, Ali İsmail Korkmaz davasını Yargıtay tarafından bozulması nedeniyle davanın 5 Nisan’da Kayseri 3’üncü Ağır ceza Mahkemesi’nde tekrar yapılacağını belirterek, “Kesinleşen durumlar var. Sanıklardan Mevlüt Saldoğan açısından karar kesinleşti, ceza almayan 2 sanık vardı. Onlarla ilgili genel bir yargılama yapılacak” dedi.