Gazete Vatan Logo

EGM Ahmet Acar kimdir? Emniyet Personel Daire Başkanı olan Ahmet Acar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Ahmet Acar, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Daire Başkanı olarak atandı. İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın getirilmesi ve Emniyet Genel Müdürü'nün değişmesi ardından Personel Daire Başkanlığı'na da atama gerçekleştirildi. Peki, EGM'nin yeni Personel Daire Başkanı Ahmet Acar kimdir, kaç yaşında, nereli?

EGM Ahmet Acar kimdir? Emniyet Personel Daire Başkanı olan Ahmet Acar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasıyla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ilk görevden alma ve atama yapıldı. Yerlikaya, bakanlar toplantısının ardından Emniyet Personel Daire Başkanı Ogün Vural Yerlikaya’nın görevden alarak yerine Polis Başmüfettişi olarak çalışan Ahmet Acar'ı getirdi. Peki, Ahmet Acar kimdir? EGM Personel Daire Başkanı olan Ahmet Acar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Ahmet Acar'dan önce Personel Daire Başkanı Ogün Vural kimdir?

19 Haziran 1971 yılında İstanbul ili Üsküdar ilçesinde doğmuş olup aslen Erzincan Refahiye nüfusuna kayıtlıdır.

1989 yılında Polis Kolejini ve 1993 yılında Polis Akademisini bitirerek Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında göreve başladı.

Sırası ile değişik rütbelerde İstanbul, Artvin ve Kırklareli İl Emniyet Müdürlüklerinde görev yaptı. 1.Sınıf Emniyet Müdürü olarak Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi, Bartın İl Emniyet Müdürü ve Kriminal Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra 15.08.2022 tarihli atama onayı ile Personel Daire Başkanlığı görevine atanmıştır. Bu birimin yeniden yapılanmasına bağlı olarak 20.10.2022 tarihinden itibaren Personel Başkanı olarak görevine devam etmektedir. 

Haberin Devamı

Personel Başkanımız Ogün VURAL evli ve 2 çocuk babasıdır.