Gazete Vatan Logo

Ağlatan çaresizlik!

ÇORUM'da Valilik tarafından düzenlenen Halk Günü toplantısında sıkıntılarını dile getiren vatandaşların gözyaşları, Vali Yardımcısı Sefa Çetin'i duygulandırdı. Devlet memurluğundan atılan 33 yaşındaki Şenol Püsküllü, "Psikolojik tedavi görüyorum. Bunun için işe gidemediğimden beni memurluktan attılar. Şimdi ne yapayım kendimi mi yakayım?" diyerek elindeki çakmağı yakıp, söndürdü. Bu arada da gözyaşı döktü. 59 yaşındaki Osman Arslan ise zihinsel engelli kızını evlendirdiğini ancak kızının eşi tarafından terk edildiğini belirterek, "Ben ayda 80 liraya cami tuvaleti temizliyorum. Ne yapacağım" diyerek ağladı. Vali Yardımcısı Sefa Çetin, inceleme sonunda gerekli yardımların yapılacağını söyledi.

Çorum Valiliği tarafından her hafta düzenlenen Halk Günü toplantısı Vali Yardımcısı Sefa Çetin başkanlığında İl Genel Meclisi Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya 4 kişi katıldı. Bu kişilerden Şenol Püsküllü sorununu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. 11 yıl devlet memuru olarak görev yaptığını, son görev yeri olan Sungurlu İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nden, psikolojik sorunları nedeniyle işe gidemediği için müfettiş raporuyla memurlukla ilişiğinin kesildiğini söyledi. Yetiştirme Yurdu'nda büyüdüğünü, ailesini ve akrabalarını tanımadığını ileri süren Şenol Püsküllü, "Psikolojik tedavi gördüğüm için işe gidemedim. Müfettiş inceleyip rapor hazırladı. Beni memurluktan attılar. Sayın Valim hayırseverlerin verdiği bir evde kalıyorum. Başka hiçbir geçimim yok. Benim isteğim emekli olabilmek" diye konuştu.

`ÇAKMAK PANİĞİ'

Daha sonra cebindeki çakmağı çıkaran Püsküllü, "Ne yapmam lazım illa kendimi mi yakayım?" diyerek çakmağı bir kez ateşledikten sonra cebine koydu. Salonda kısa süreli panik yaşanmasına neden olan Püsküllü'yü sakinleştirmeye çalışan Vali Yardımcısı Sefa Çetin, gerekli incelemenin yapılıp kendisine yardım edileceğini söyledi.

Derdini anlatan Osman Arslan da, zihinsel engelli 35 yaşındaki kızı Gülten Aydın'ı 2 yıl önce evlendirdiğini söyledi. Kızının eşi tarafından terk edildiğini belirten Arslan, "Kızım evlendi. Bir yaşında da kızı oldu. Ancak kocası şimdi başkasıyla yaşıyor. Kızımı bırakarak boşanma davası açtı" dedi. Kendisinin ayda 80 TL karşılığında cami tuvaleti temizlediğini belirten Osman Arslan, gözyaşları içinde, "Ne olur bana yardım edin. Küçük torunum var. Çalışamıyorum. Şeker hastasıyım. Başka geçimim yok" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Çetin, Osman Arslan'ın ve kızının durumunun inceleneceğini ve gerekli yardımın yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı