Gazete Vatan Logo

Adım adım takip etti meydanda katletti!

Polise kanlı saldırı: 1 şehit, 3 vatandaş yaralı

Adım adım takip etti meydanda katletti!

DHKP-C’nin polise yaptığı saldırılara bir yenisi daha eklendi. DHKP-C’li kadın terörist Nurgül Acar, Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne evrak bırakan bir sivil polisi takip etti. Meydana geldiklerinde kurşun yağmuruna tuttu...

Önceki gün İstanbul Bahçeliever’deki 75’inci Yıl Polis Karakolu’na saldıran iki DHKP-C’li teröristten biri yakalanmıştı. Bir saldırı da dün Gaziosmanpaşa Çukurçeşme Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Meydanı’nda saat 15.00 sıralarında gerçekleşti.

Başına iki, sırtına üç kurşun

DHKP-C’li Nurgül Acar isimli kadın terörist, kanlı eylem için harekete geçti. Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarını hedef seçen Acar, bir evrak bırakmak için Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne gelen 32 yaşındaki polis memuru Mücahit Daştan’a arkadan yaklaşarak başına iki el ateş etti. Daştan kanlar içerisinde yere yığılırken, kadın terörist olay yerinden kaçmak istedi.

Vatandaş üstüne atladı


Ancak bölgede bulunan vatandaşlar saldırıyı gerçekleştiren teröristin üzerine atlayarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Bu esnada silahını ardı ardına ateşleyen terörist, Mustafa Ülgen ve Hüseyin Kütüklü adlı vatandaşları silahıyla yaraladı. Ardından kaçmaya çalışan Nurgül Acar’ın etrafı bölgedeki polisler tarafından sarıldı. Terörist silahıyla birlikte kıskıvrak yakalandı. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Terörist kaçarken etrafa ateş ederek 3 vatandaşımızı yaraladı. Üstünden de 1 silah ve 1 el bombası çıktı” bilgisini verdi.

Babacığım ne olur dayan!

Kadın teröristi engellemeye çalışan 3 vatandaş da çeşitli yerlerinden yaralandı. Teröristin silahından çıkan kurşunla yere yığılan bir vatandaş, küçük oğlu ve eşinin elini tutarak ambulansın gelmesini bekledi.


Kızı yetim kaldı

Başına aldığı iki kurşun ile ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan polis memuru Mücahit Daştan ise yoğun müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. 32 yaşında ve iki yaşında bir kız çocuğu basası olduğu öğrenilen genç polis memurunun ölümü meslektaşlarını üzüntüye boğdu.

2012’yi eylem yılı ilan etmişler

DHKP-C örgüt üyesi 1981 doğumlu Bahtiyar Doğruyol ve 1961 doğumlu Süleyman Batur da adı açıklanmayan iki kaçakçı ile Lavrion kampına geçmek üzereyken İstanbul Terörle Mücadele ekiplerince yakalandı. Yakalanan kişiler adliyeye sevk edildi. Polis, DHKP-C’nin 2012 yılını eylem yılı olarak belirlediğini ve polise yönelik ardı ardına gelen saldırıların nedeninin arkasında bunun olduğunu belirtti. DHKP-C’nin terör örgütü PKK ile de irtibatlı olduğu ve ve PKK’dan yardım aldığı da öne sürüldü.

Karakola saldıran kadın tutuklandı

İstanbul Bahçelievler’de geçen pazar günü polis merkezine yapılan bombalı saldırıya katıldığı iddia edilen kadın şüpheli Nebiha Aracı, tedavisinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sabah saatlerinde getirilen Aracı, Terörle Mücadele savcısı Ekrem Beyaztaş’a ifade verdi. Susma hakkını kullanan Aracı’nın savcıya sadece emniyette işkence gördüğünü söylediği öğrenildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen kadın terörist tutuklandı.


Onu linçten polisler kurtarmıştı!

Gaziosmanpaşa’daki kanlı saldırıyı gerçekleştiren 27 yaşındaki Nurgül Acar, kadrolu bir eylemci. Üstelik polisin canlı bomba listesinde... Ancak çok ironik bir hikayesi de var. Çünkü o hayatını, meslektaşlarından birinin canını aldığı polislere borçlu! İşte bir üniversite öğrencisinden yaratılan bir canavarın ibretlik öyküsü... Samsunlu bir ailenin kızı olan Nurgül Acar, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisiydi. Katıldığı eylemler yüzünden KTÜ’den uzaklaştırma cezası almıştı. Türkiye ise onu 2005’te Trabzon’da yaşanan olaylar sonrası tanıdı. Acar’ın da aralarında bulunduğu TAYAD üyesi 5 kişi, Trabzon’da bildiri dağıtırken kendilerine engel olmak isteyen polisle tartıştı. Etrafta toplanan vatandaşlar ise bildiri dağıtan gruba saldırdı. Etraftaki kalabalık bir anda 2 bin kişiyi buldu. Polis eylemcileri linç girişiminden güçlükle kurardı. Bu eylemin ardından tutuklanan Acar kısa bir süre sonra serbest kaldı. Ancak birçok yasa dışı eyleme katılmaya devam etti.


Ünlü PKK kampına gitti

Nurgül Acar 7 Kasım 2005’teki YÖK eyleminde gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılmıştı. Bu kararın ardından örgütün Yunanistan’daki kampına eğitim almaya giden Acar’ın, 2009’da canlı bomba eylemi yapmak için Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi. Nurgül Acar’la ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü 2009 yılında tüm illere canlı bomba uyarı yazısı göndermişti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yurt çapına gönderdiği istihbarat notunda aralarında Nurgül Acar’ın da bulunduğu 15-20 kişilik grubun bu yıl illegal yollardan yurt dışına çıkarak DHKP-C’nin Yunanistan kampında eğitim gördüğü iddia edildi. 81 ilde 3 yıl boyunca Acar’ın izini süren polis, DHKP-C’li teröristi bir türlü bulmayı başaramadı.

‘Biz gidiyoruz’ notu

Acar’ın Yunanistan’a gitmeden önce internet ortamında, ‘biz gidiyoruz’ şeklinde veda yazısı yazdığı ve DHKP-C terör örgütünün silahlı birliğine katıldığı tespit edilirken, eski adalet Bakanlarından Hikmet Sami Türk’e yönelik Ankara’daki canlı bomba saldırısında bulunan Didem Akman’la Yunanistan’daki kampta eğitim gördüğü belirlendi.

Haberin Devamı