Gazete Vatan Logo

Adım adım aşı randevusu alma: 18 yaş üstü hatırlatma aşısı ne zaman? 18 yaş üstü aşı randevusu açıldı mı, nasıl alınır?

18 yaş üstü aşı randevusu açıldı mı, 18 yaş üstü hatırlatma aşısı ne zaman? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'la mücadele kapsamında mRNA aşısı olmuş ve üzerinden 6 ay geçmiş 18 yaş ve üzeri kişilerin hatırlatma dozunu bugünden itibaren istedikleri aşı türünden olabileceğini bildirdi. Peki, 18 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 18 yaş üstü hatırlatma aşı randevusu…

Adım adım aşı randevusu alma: 18 yaş üstü hatırlatma aşısı ne zaman? 18 yaş üstü aşı randevusu açıldı mı, nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı yazılı açıklamada, kurulun risk grubundaki vatandaşların durumu, salgının seyri ve aşı programı gündemi ile toplandığını belirtti. Son bir ay içindeki vakaların yüzde 15'inin 60 yaş üzeri vatandaşlardan oluştuğunu ifade eden Koca, "Ancak vefatların yüzde 84,8'i 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımızdır. Büyüklerimizi koruma zorunluluğumuz halen devam ediyor. Gençler hastalığı daha hafif geçirseler de virüsü hastalığı ağır geçirebilecek kişilere taşıyabilmektedir. Ayrıca aşıların temel koruyucu etkisi, hastaneye yatışların ve ölümlerin engellenmesindedir. Büyüklerimizi korumak için gençlerimizin tedbirlere uyması hayati önem taşımaktadır." değerlendirmesinde bulundu ve daha önce 60 yaş üzeri vatandaşlar için başlayan hatırlatma dozunun 18 yaş üzeri tüm vatandaşlar için başladığını duyurdu. Peki, 18 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? İşte 18 yaş aşı randevusu alma hakkında merak edilenler…

Haberin Devamı

Adım adım 18 yaş aşı randevusu alma

"mhrs.gov.tr" ve "enabiz.gov.tr" siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabiz mobil uygulamaları üzerinden aşı randevusu oluşturabiliyor.

Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada “aşı randevusu alma” işlemini işaretleyin. Bunun ardından size “Aile Hekimi” ve “Hastane” seçeneklerini sunacak.

Aile hekimini seçmeniz durumunda kendi aile hekimim ya da başka aile hekimi seçeneğini aktaracak istediğinizi işaretleyebilirsiniz.

Hastaneyi seçmeniz durumunda da yine size uygun olan hastanenin listesi verilecek. Bu sayfalar açıldıktan sonra seçtiği gün ve saatte aşı randevunuz alınmış olacak.

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Telefondan aşı randevusu alma

Telefondan aşı randevusu almak için ALO 182’yi arayabilirsiniz. Burada sizden kimlik bilgileriniz istenecek bu nedenle kimliğinizin yanınızda olmasında fayda var. Ardından oluşturmak istediğiniz randevu hakkında sorular sorulacak. Seçimlerini yaptıktan sonra randevunuz oluşturulmuş olacak. Ancak aşılamadaki yoğun talep nedeniyle ALO 182’de bekleme süresi bulunuyor bu yüzden internet üzerinden daha hızlı randevu alınabilir.

Haberin Devamı