Gazete Vatan Logo

Adalet bunu neresinde?

Organ şebekesinin Türkiye ayağı serbest kaldı, çocuğu için mama çalan anne bebeğiyle hapiste!

Frankestein için üç koli suç dosyası geldi ama bulurlarsa...

Uluslararası organ şebekesinin Türkiye ayağı olduğu iddiasıyla kırmızı bültenle İnterpol tarafından aranırken Dragos’taki evinde yakalanıp serbest bırakılan Dr. Frankenstein lakaplı Doç. Dr. Yusuf Erçin Sönmez hakkında Kosova’daki soruşturmayı yürüten iki savcı İstanbul’a geldi.



Dr. Yusuf Erçin Sönmez’in Kosova’da yasadışı organ nakli yapıldığı iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten iki savcı, Türk meslektaşlarıyla bilgi alışverişinde bulundu.



Ellerindeki üç koli evrakla saat 10.00 sıralarında Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’ne gelen savcılar Kanadalı Jonathan Warwick Ratel ve Alman Guido Oestreich, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Ateş Hasan Sözen ve Cumhuriyet Savcısı Reşat Uğur Soysal’la görüştü. Yabancı savcıların Dr. Sönmez’in Kosova’daki soruşturma dosyalarında yer alan bilgi ve belgelerin bulunduğu kolileri de savcılığa teslim ettikleri, buradaki soruşturma dosyasının bir örneğini de aldıkları öğrenildi. Soysal ve Sözen ile yaklaşık üç saat görüşen iki savcı, daha sonra adliyeden ayrıldı. Kartal Dragos’taki lüks villasında yakalanarak gözaltına alınan Frankenstein lakaplı Doç. Dr. Yusuf Erçin Sönmez, ertesi gün sevk edildiği adliyede savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Sönmez, çıkarıldığı mahkeme tarafından “İsnat edilen suçun vasıf ve mahiyetine, mevcut delil durumuna, atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunmaması” nedeni ile serbest bırakılmıştı. Adliyeye elleri kelepçeli halde gelen Sönmez’in adliyeden elini kolunu sallayarak ayrılması ise kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanmıştı. Doktor Yusuf Erçin Sönmez’i “Örgütlü biçimde organ ticareti yapmak”suçundan mahkemeye sevk eden savcı Reşat Uğur Soysal sebrbest bırakılması kararına itiraz etmişti.

Haberin Devamı