Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Deprem bölgesinde davalar 2 ay ertelenecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki davaların 2 ay süreyle erteleneceğini duyurdu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Deprem bölgesinde davalar 2 ay ertelenecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem faciasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Deprem yaşanan illerde adli soruşturmaların süratle başlatılması, yürütülmesi, sorumluluğu olduğu düşünülen şüphelilerin gözaltı maksadıyla Cumhuriyet Savcılıkları tarafından yoğun bir çalışma sürdürülmektedir. Sorumluluğu 134 şüphelinin yıkılan binalarla işlem yapılmış, bu şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 7'si gözaltında. 114 kişinin de gözaltı çalışmaları devam etmektedir. İhmal kusur olanlar tespit edildiğinde hukukin emrettiği bütün işlemler gerçekleştirilecektir.

Vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyete çağırıyorum. Savcılıklarımız titiz bir soruşturma yürütüyor.

DAVALAR 2 AY ASKIYA ALINDI

Deprem bölgesinde dava ve duruşmalar 2 ay askıya alındı. 10 ilde ikamet edenler ile bu ilde geçici bulunanların 2 ay süreyle ülke genelinde durdurulmuştur.

Bölgede hırsızlık ve yağma olaylarında gözaltı süresi 4 gün uygulanacak. Tutukluluk gözden geçirme süresi bu bölgede 1 defaya mahsus 60 gün uygulanacaktır.

Haberin Devamı

Vatandaşlarımızın herhangi bir suç işlendiğine ilişkin ihbar ve şikayetleri Deprem öncesinde nasıl yapılıyorsa deprem sonrasında da aynı titizlikle devam edecektir.