Gazete Vatan Logo

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Kabine Toplantısıyla cezaevi izinleri ne kadar uzatıldı, 2023 mü, ne zaman bitecek?

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitecek? 23 Mayıs Pazartesi gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açık cezaevi izinleri ile ilgili yeni bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada koronavirüs pandemisi nedeniyle covid 19 izni kapsamında evlerine gönderilen mahkumlar ve yakınlarını ilgilendiren bir kararı açıkladı. Böylece açık cezaevi izinlerinin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki merak edilenler yanıt bulmuş oldu.  İşte Açık cezaevi izinleri Kabine Toplantısı kararı…

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Kabine Toplantısıyla cezaevi izinleri ne kadar uzatıldı, 2023 mü, ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açık cezavi izinlerine ilişkin yaptığı açıklamada merak edilen soru işaretlerini ortadan kaldırdı. 31 Mayıs’ta sona ermesi beklenen açık cezaevi izinlerinin uzatılmasına karar verildi. Peki, Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek, cezaevi izinleri ne kadar uzatıldı?

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "31 Mayıs'ta sona eren açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar 12 defa uzatılan açık Cezaevi izinleri 31 Mayıs'ta son bulacaktı. Ancak süre 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yeniden uzatıldı.

DÖNMEYEN FİRARİ SAYILACAK

COVID-19 izninden bugüne kadar 200 bin Mahkûm faydalandı. Hükümlülere cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek. Cezaevine dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak.