Gazete Vatan Logo

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Covid-19 izinleri ile ilgili son dakika açıklaması!

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, CTE açık cezaevi izinleri ne zaman sona eriyor? Açık cezaevlerindeki hükümlülerin, COVID-19 tedbirleri kapsamındaki izin süreleri ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü beklenen açıklamayı yaptı.

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Covid-19 izinleri ile ilgili son dakika açıklaması!

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, cezaevi izinleri 30 Kasım’da mı sona eriyor? Açık cezaevi izinleri yapılan son düzenlemeyle 2 aylık uzatılmış ve 30 Kasım’da sona ereceği belirtilmişti. Açık cezaevi hükümlülerinin COVID-19 izinleri 2 ay uzatıldı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, açık cezaevlerindeki hükümlülerin, COVID-19 tedbirleri kapsamındaki izin sürelerinin, bugünden itibaren 2 ay uzatıldığını açıkladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 30 Kasım 2021 tarihinden itibaren 2 ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir."

CEZAEVİ İZİNLEİR MAYIS 2022’YE KADAR UZATILABİLECEK

TBMM Genel Kurulu'nda 5'inci Yargı Paketi'ne ilişkin kanun teklifi kabul edildi. Açık cezaevine sevk edilecekler ile açık cezaevlerinde bulunanlar için uygulanan Kovid-19 izninin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.

Haberin Devamı

Genel Kuruldaki görüşmeler sırasında 5 siyasi partinin ortak önergesiyle yapılan değişiklikle 30 Kasım'da süresi dolan ve ‘Kovid-19 izni' nedeniyle infazlarını evde geçirenlerle ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Buna göre; salgın sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.