Gazete Vatan Logo

ABD’li Digiturk için masada!

Digiturk’un ortağı Providence TMSF ile masaya oturdu

ABD’li fon ile 2 milyar $’lık piyasa değeri üzerinden pazarlık başladı

Türkiye’nin en büyük dijital yayın platformu Digiturk’un satış sürecinde dün önemli bir randevu vardı. TMSF’nin yönetimine geçen şirket için masaya ilk olarak şirketin Amerikalı ortağı Providence Equity Partners oturdu. Dün TMSF binasında gerçekleşen görüşmede satış konusu ve şartları ele alındı.

Digiturk’ün yüzde 53’ü Çukurova Grubu’na ait. Şirketin yüzde 47’si Providence Equity Partners fonu tarafından yönetiliyor. 2005’te Digiturk’ün yüzde 47’sini 250 milyon dolara satın alan ABD’li fon, 2009’da elindeki hisselerin satışını da gündemine almıştı. 2009-2011 döneminde çeşitli gruplarla görüşen Providence’ın kapısını yerli- yabancı birçok grup çalmıştı.

Digiturk’ü yakından takip eden bir diğer grup ise Fransa’dan Canal Plus. Fransızlar iki yıl önce Providence’ın elindeki hisseler için 1 milyar dolar teklif etmişti. Bu teklif üzerinden yapılan değerlemeye göre Çukurova’nın elindeki Digiturk hisseleri 1. 2 milyar dolar, Digiturk’ün toplam değeri ise 2. 2 milyar dolar olarak hesaplanmıştı.

Şayet Digiturk için 2 milyar dolar ya da biraz üzerinde bir değer üzerinden hisse devri gerçekleşirse TMSF Çukurova Grubu’ndan tüm alacağını tahsil etme imkanına kavuşmuş olacak. Çukurova’nın Digiturk’teki hisselerinin yaklaşık yarısını satsa veya Digiturk’ün yüzde 20’lik hissesinin satışıyla bile, Grup’tan alacağı olan 455 milyon doları tahsil etme imkânına kavuşuyor.

TMSF Başkanı, “Öncelik ABD’li fonda” demişti

Mehmet Emin Karamehmet’in bankalara olan borçlarından ötürü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Çukurova Grubu’na ait 12 şirkete geçtiğimiz Mayıs ortasında el koymuştu. Show Tv, Skytürk360, Akşam Gazetesi, Alem Fm ve radyolarla başlayan operasyon kısa bir süre sonra Digiturk’e de sıçradı ve şirketin yönetimi TMSF’ye geçti. TMSF’nin medya varlıklarının satışı konusunda nasıl bir strateji izleyeceği konuşulurken, geçtiğimiz Cuma günü Show Tv’nin Ciner Grubu’na satıldığı açıklandı. Karamehmet, Show Tv’yi Ciner Grubu’na 402 milyon dolara sattı. Satış gelirlerinin tamamı Fon hesabına aktarılırsa Karamehmet ciddi anlamda rahatlayacak. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Digitürk’ün satışı konusunda daha önce şunları söylemişti:

“Digiturk’ün yabancı ortağıyla görüşerek ya buradaki hisselerin satılması veya birlikte bu şirketin satılması noktasında görüşmeler içinde olacağız. Grup bu görüşmeleri sonlandırırsa, TMSF ile istişareli olarak Digiturk hisselerinin satışı söz konusu olabilecek.”

Haberin Devamı