Gazete Vatan Logo

ABD Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

ABD Büyükelçisi John Bass, ABD’nin PYD ve askeri kanadı YPG açıklamasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

ABD Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın PKK’nın Suriye’deki kolu YPG konusunda “Amerika, Türkiye ve YPG arasında seçim yapsın” sözlerine yanıt veren ABD Dışisleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, “Amerika, PYD’nin askeri kanadı YPG’yi terörist örgüt olarak görmüyor ve desteklemeyi sürdürecek” demişti. Sözcü Kirby, Washington’da önceki gece düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin YPG’yi terörist olarak gördüğünü bildiklerini, ancak ABD’nin YPG’yi terörist olarak görmediğini söyledi. John Kirby, “Türkiye NATO üyesidir. ABD’nin en etkin müttefiklerinden biridir ve IŞİD’e karşı koalisyonun en önemli parçasıdır. Ancak ABD olarak Türkiye ile PYD ve YPG arasında bir seçim yapma durumu yok. Türkiye’nin, YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak YPG, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist olarak görmüyoruz ve desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye mi PYD mi?

ABD Dışişleri Sözcüsü’nün açıklamasına sert tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz mi yoksa terörist mi, ABD karar versin” demişti. Gelişmelerin ardından dün akşam da konuyla ilgili olarak ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Dışişleri’ne çağrıldı.

Haberin Devamı