Gazete Vatan Logo

7 üniversiteli gencin ailesini kahreden haber

Başkentte dün bir daireden gaz kaçağı ihbarı alan ekipler, zehirlenen iki kişiyi kurtardı

Bununla yetinmeyerek diğer dairelerin kapısını tek tek çalarak kontrol etti. 10 gün önce sızan gazdan ölen 7 gencin de kapısı çalınsaydı, bugün yaşıyor olacaklardı.

Ankara’da yılbaşı gecesi meydana gelen faciada 7 üniversiteli gencin ailelerini üzecek bir haber önceki gece yine başkentten geldi. Bülbülderesi Caddesi’ndeki binada oturan Tarık Kole ve Müzeyyen Saylam, kombiden sızan gazdan zehirlendiler. Tedaviye alınan Kole ve Saylam’ın durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bu arada doğalgaz kaçağını ihbar alan ekipler bina sakinlerini uyandırarak dairelerde tek tek kontrol yaptılar. Çankaya Birlik mahallesine giden ekipler, yalnızca ihbarın geldiği en üst kattaki daireye gitmiş, buradaki kaçağı engellemişti. Ancak alt katta yılbaşı eğlencesi yapan 7 gencin bulunduğu dairede de gaz kaçağı vardı ve gençlerin bundan hiç haberleri yoktu. Üniversiteli gençler ekipler tarfından uyarılmamıştı.

Mezarları oldu

Üniversiteli 7 gencin yaşamını yitirdiği doğalgaz faciası şöyle gerçekleşmişti; Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi’nde yeni yıl kutlamasına katılan üniversite öğrencisi gençler, evin kombisinden çıkan ve bacadaki tıkanma nedeniyle geri tepen karbonmonoksit gazından zehirlendiler. Kapısı, polisler eşliğinde çilingire açtırılmış ce girilen evin salon ve odalarında öğrencilerin cesetleri bulunmuştu.

Eski gaz müdürü “Yetkimiz yok soramayız” demişti

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin 7 gencin ölümü sonrası istifa eden Genel Müdürü Veysel Karani Demir, şunları söyllemişti, “Bizim ekiplerimiz nereden ihbar geliyorsa gidip onu değerlendirirler. 800 ihbarın geldiği bir yerde kışın gelen ihbar sayısı budur. 10’ar daireden 8 bin dairenin kapısını çalıp, ’sizde de bir şey var mı’ diye soramazsınız. Hukuken de bu mümkün değil, bizim de böyle bir yetkimiz yok. Kapıyı açmazlarsa çilingirle açıp neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz.”

Haberin Devamı