Gazete Vatan Logo

65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri belli oldu! 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi illerde kalktı? Genelge yayınlandı!

Koronavirüsle mücadelede 'yerinde karar' dönemi resmen başladı. Yüz yüze eğitim, restoran ve kafelerin son durumu ile sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili yeni kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısında görüşüldü ve karara bağlandı. Uzun süredir üzerinde çalışılan normalleşme ile ilgili yol haritası netleşti. Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni normalleşme dönemi kararlarını tek tek açıkladı. Aşılama süreci devam ederken 65 yaş üstü için alınan yeni kararlar da merak ediliyor. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? 65 yaş üstü seyahat kısıtlaması kalktı mı? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı bitiyor mu? 65 yaş üstü hangi saatlerde sokağa çıkabilir? 65 yaş kısıtlaması bitiyor mu? İşte Kabine toplantısı sonuçları...

65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri belli oldu! 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi illerde kalktı? Genelge yayınlandı!

Koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni dönem resmen başladı. Hükümet tarafından 'yerinde karar' dönemi olarak adlandırılan normalleşme süreci ile ilgili detaylar belli oldu. Bakanlıkların yaptığı ortak çalışma neticesinde yeni dönemin kuralları da netleşti. Yüz yüze eğitim, restoran ve kafelerin son durumu ile sokağa çıkma kısıtlaması gibi konuların görüşüldüğü kabine toplantısında iller tek tek değerlendirildi. Kabine toplantısında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Özellikle aşılama süreci devam eden 65 yaş üstü vatandaşlar ile ilgili yeni kararların alınıp alınmadığı da merak edilen konuların başında geliyor. Bakan koca, aşının ilk doz vurulduktan 42 gün sonra etkili olduğunu hatırlatarak "Aşılama oranının yüksekliğine bağlı olarak illerde duruma göre esnetme yapılabilir" demişti. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı bitiyor mu? 65 yaş üstü hangi saatlerde sokağa çıkabilir? 65 yaş kısıtlaması bitiyor mu? İşte Kabine toplantısı kararları...

65 YAŞ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili şunları söyledi:

"65 yaş için kısıtlama düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve en yüksek riskli ülkelerde genişletilecektir."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ'NE GÖRE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayımlandı. Genelgeye göre,

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde;

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek,

65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-14.00 saatleri arasında,

20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)

Haberin Devamı

Haberin Devamı