Gazete Vatan Logo

65 yaş üstü dışarı çıkma izni ne zaman? Bayramda 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ve saatleri...

Bayramda 65 yaş üstü sokağa çıkma izni var mı, 65 yaş üstü dışarı çıkma izni ne zaman soruları İçişleri Bakanlığı'nın Ramazan Bayramı genelgesini yaynlanmasının ardından en çok merak edilen sorular arasında geliyor. Corona virüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı uygulanmış, tedbirlerin esnetilmesiyle de belirli gün ve saatlerde 65 yaş ve üzeri için sokağa çıkma izni verilmişti. 65 yaş üstü sokağa çıkma izninin bayrama denk gelmesi nedeniyle bayramda uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. Peki, Bayramda 65 yaş üstü sokağa çıkma izni var mı? 65 yaş üstü dışarı çıkma izni ne zaman? 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ve saatleri...

65 yaş üstü dışarı çıkma izni ne zaman? Bayramda 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ve saatleri...

Corona virüs nedeniyle 65 yaş üstü yaşlılar için sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor. Alınan tedbirlerin esnetilmesiyle birlikte normalleşme sürecine girildi. Özellikle 0-14 yaş, 15-20 yaş ve 65 yaş üstü kişiler için belirli gün ve saatlerde sokağa çıkma izni veriliyor. Ancak 65 yaş üstü için bu hafta uygulanacak sokağa çıkma izninin bayram denk gelmesi, bayramda 65 yaş üstü sokağa çıkma izni var mı, ne zaman, 65 yaş üstü dışarı çıkma izni ne zaman sorularını gündeme getirdi. İşte İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesine göre 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ve saatleri...

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı genelgesini yayınladı. 81 İlde 22 Mayıs 2020 saat 24.00 ile 26 Mayıs 2020 saat 24.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması 81 İl Valiliği'ne gönderildi. 0-14 yaş, 15-20 yaş ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma izninin detayları da genelgede belirtildi.

Genelge de coronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda; salgının ve bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Genelgede yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle corona virüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek için ek tedbirler uygulanacağı ifade edildi.

Genelgede Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Bilim Kurulunun önerileri ile 81 ilde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildiği aktarıldı.

Alınan kararlara göre, 23.05.2020 Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Ancak 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler cumartesi günü sokağa çıkamayacak.

RAMAZAN BAYRAMI'NIN BİRİNCİ GÜNÜ 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ VAR MI?

Haberin Devamı

Ancak daha önce belirli gün ve saatlerde verilen sokağa çıkma izinleri devam edecek. Buna göre bayrama denk gelen 65 yaş sokağa çıkma izninin detayları genelgede açıkça ifade edildi.

BAYRAMDA 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ VAR MI?

Buna göre, 24 Mayıs 2020 Pazar günü (bayramın 1. günü), 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlar ve ihtiyaç duyulan hallerde bunların refakatçileri sokağa çıkabilecek.