Gazete Vatan Logo

6’sı kadın 21 canlı bomba aramızda!

Ankara katliamının ardından IŞİD’in canlı bomba listesi için alarm verildi. Polis, aralarında Suruç saldırganının abisinin de olduğu 21 militanın peşine düştü

6’sı kadın 21 canlı bomba aramızda!

Diyarbakır, Suruç ve son olarak Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıların ardından gözlerin çevrildiği IŞİD terör örgütünün, canlı bomba eylemi yapabilecek 6’sı kadın 21 militanın kimlik bilgileri tespit edildi. Bu kişilerden 18’inin Adıyamanlı, 3’ünün ise bu kişilerle evli yabancı kadınlar olduğu ifade edilirken, tüm güvenlik birimleri alarma geçti.

Ailelerin kayıp başvurusu

Adıyaman’da 2013 yılında bir çayevinde toplanan ve ardından geçen yılın ikinci yarısından itibaren peş peşe sınırı geçerek Suriye’ye giden kişiler IŞİD saflarına katıldı. Ailelerinin şikayeti üzerine inceleme başlatan güvenlik güçleri sınırı geçenlerin IŞİD’e katıldığını saptayarak bunları ‘Terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak aramaya başladı.

Hepsi ’Dokumacılar’dan

Geçen yılın Ekim ayında sınırı geçerek Suriye’ye giden ve IŞİD saflarına katılan Orhan Gönder, 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır’daki HDP mitinginde, Şeyh Abdurrahman Alagöz ise 20 Temmuz’da Suruç’ta bombalı eylem düzenledi. Bu gelişmelerin ardından polis, Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün de aralarında bulunduğu 15 ismin IŞİD’e katıldığını ve kendilerine öncülük eden Mustafa Dokumacı’nın soyadından esinlenerek ’Dokumacılar Grubu’ adıyla IŞİD’in üssü konumundaki Rakka ve Telabyad’da bombalı eylem eğitimi aldığını saptadı.

Haberin Devamı

100 polis gece gündüz MOBESE seyrediyor!

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Türk hükümet kaynakları Ankara saldırısının Suruç’ta meydana gelen patlama ile ilişkili olduğu konusunda çok somut delillere sahip olduklarını söyledi. İsim vermeden konuşan yetkililer saldırının arkasında IŞİD’in bulunduğuna hemen hemen emin olduklarını, 100 kişilik bir ekibin son 1 haftadır Ankara’daki MOBESE görüntülerini inceleyerek IŞİD’in başkente soktuğu intihar bombacılarının kimliklerini tespit etmeye çalıştığını söyledi.

Kadınlar imam nikahlı eşleri

İstihbarat birimlerinin takip ettiği kişilerin bazılarının 3’ü Türk, 3’ü yabancı uyruklu 6 kadınla dini nikah yaptığını ve kadınların da bombalı eylem konusunda eğitildiğini belirledi. 21 üyenin ismi belirlendi ve 19’unun fotoğrafına ulaşıldı. Yabancı uyruklu olan ve isimleri belirlenen 2 kadının fotoğrafına ise ulaşılamadı.

Haberin Devamı

Bazıları şu an Türkiye’de!

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıları gerçekleştirenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken, istihbarat birimleri bombalı eylem eğitimi alan 21 kişilik listede yer alan bazı isimlerin geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye geçtiğini saptadı. Yurt içine geçen bu kişilerin ’uyuyan hücre’ olarak adlandırılan evlerde kaldığı ve eylem için IŞİD emirlerinden gelen talimat doğrultusunda aktifleşebileceği bildirildi.