Gazete Vatan Logo

48 saat sonra aynı yerde

48 saat sonra aynı yerde

Dün kanlı saldırının yapıldığı Sultanahmet’teki Dikilitaş’ın önü ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçi gruplardan biri de İstanbul Rehberler Odası (İRO) ve Türkiye Seyahat Ancenteleri Birliği (TÜRSAB) oldu. Saldırı günü bombacıdan şüphelenip gruba ‘Kaçın’ diye bağırdığı iddia edilen rehber Sibel Şatıroğlu da grubun içindeydi.

O günün en yakın tanığı olduğu için habercilerin ilgisinin de yoğunlaştığı kişi oldu Şatıroğlu. Ancak yine yaşadıklarını anlatmadı, o kadar insanın gözü önünde yitip gitmesinin yol açtığı duygu fırtınasının boyutunu paylaşmak istemedi. Arkadaşlarının kolunda kameraların önünden geçti ve uzaklaşıp gitti. Şatıroğlu saldırıda ayağından hafif yaralanmış, gün boyu hastanelere gidip rehberlik yapmaya devam etmişti.

Dört şüpheli de canlı bomba çıktı!

Sultanahmet bombacısı Nabıl Fadli’yle Türkiye’ye gelen ve gözaltına alınan dört şüphelinin canlı bomba olduğu ortaya çıktı. Suriye’den sığınmacı olarak Hatay üzerinden Türkiye’ye gelen Fadli ile geldikleri tespit edilen dört şüpheli, önce Zeytinburnu’nda parmak izi verdi. Yanlış adres verdikleri belirlenen dört şüpheliyi arayan İstanbul Terörle Mücadele Ekipleri’nin önceki gün yakaladığı dört kişi de canlı bomba çıktı. Türkiye’ye sakallı olarak giren dört şüphelinin İstanbul’a gelmeden önce modern görünmek için traş olduğu tespit edildi. Polis dört şüphelinin Suriye’deki IŞİD kamplarında canlı bomba eğitimi aldığını belirledi.

Haberin Devamı

Yılbaşında patlatacakmış!

Öte yandan Fadli’nin bombalı saldırıyı yılbaşı gecesi yapmayı planladığı ancak polisin aldığı olağanüstü önlemler nedeniyle saldırıyı ertelediği belirlendi. Gözaltındaki dört canlı bombanın emniyette özel ekiplerce sorgusu sürüyor.

Erdoğan ve Davutoğlu bugün Sultanahmet’te cuma namazı kılacak

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün canlı bomba saldırısının gerçekleştiği Sultanahmet Meydanı’nı birlikte ziyaret edecek. Erdoğan ve Davutoğlu’nun bugün Cuma Namazı’nı Sultanahmet Camii’nde kılacağı, namazı da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldıracağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, namazın ardından, caminin hemen yanında bulunan 10 Alman turistin öldüğü canlı bomba saldırısının gerçekleştiği yeri ziyaret edecek.

Haberin Devamı