Gazete Vatan Logo

40 bin üyeli spor salonu için ‘çarpıp kaçtı’ iddiası

Spor salonu zinciri Jatomi’nin iflas haberi 40 bin üyesini mağdur etti. Üyelerin bir kısmı şirketin çok ucuza binlerce üye alıp toplanan paralarla kaçtığını iddia etti.

40 bin üyeli spor salonu için ‘çarpıp kaçtı’ iddiası

Türkiye’de 5 yıldır faaliyet gösteren Polonya merkezli zincir spor salonu Jatomi’nin iflas haberiyle yaklaşık 40 bin olduğu öne sürülen üyesi mağdur oldu. Mağdurlar 9 şubesi bulunan Jatomi salonlarına koştu. Salonları kapı duvar bulan üyeler ne yapacağını şaşırdı. Mağdur olan binlerce üyenin dava açacağını belirtiliyor. Türkiye’de zarar ettiğini söyleyen Jatomi’nin bir süredir iflas erteleme kararı çıkarmaya çalıştığı iddia edildi.

Dolandırıcılık şüphesi

Önceki gün akşam saatlerinde patlayan skandal iflastan bir kaç saat önce gelişmelerden haberi olmayan Jatomi çalışanlarının spor salonuna yeni üyeler alarak kayıt yaptıkları öğrenildi. İddiaya göre çalışanları 2 aydır maaş alamıyordu. Bazı üyeler sosyal medyada Jatomi’nin son aylarda ücretleri çok düşürerek aylığı 60 TL’den yıllık üyelik sattığı ve parayı toplayarak Türkiye’den kaçtığını iddia etti. Üyeler bunun bir dolandırıcılık faaliyeti olduğunu ve savcılığın dolandırıcılık soruşturması başlatması gerektiğini belirtiyor. Şirketin kaba bir hesapla 40 bin üyeden yıllık ortalama 1.500 lira aldığı düşünüldüğünde yıllık 60 milyon lira gelir elde ettiği de ifade ediliyor.

Haberin Devamı

“Nefes alamıyorduk”

Üyelerden Ö.D., VATAN’a, “Aralık ayında VIP üyeliğimi 1.740 TL’ye kampanyayla yeniledim. Yılbaşında ‘yeni yıl fırsatı’ diyerek 1.000 liradan üye aldılar. O kadar kalabalıktı ki havlu ve dolap bulamadığımız gibi içerde temiz hava kalmadığı için nefes alamıyorduk. Spor yapmasak bile kalabalık yüzünden durduğumuz yerde terliyorduk. Dört yıldır üyeyim ilk defa bu yıl böyle kalabalık oldu” dedi.

“Kredi kartlarını kapatın”

Tüketiciyi Koruma Derneği Şişli Şube Başkanı Cevriye Çerçioğlu mağdurların noterden şirkete ihtarname çekmesini ve ardından 2 bin 250 TL’ye kadar olan alacaklar için ilçe, 3 bin 250 TL’ye kadar alacaklar için İl Hakem Heyeti’ne başvurmasını istedi. Çerçioğlu, “Daha yüksek alacaklılar tüketici mahkemelerinde dava açmalı” dedi. Avukat Burak Bora Bölükbaşı ise mail order yöntemiyle kredi kartı bilgilerini ve fotokopisini şirkete veren üyelerin para çekilme ihtimaline karşılık kartlarını mail order kullanımına kapattırmalarını ya da iptal ettirmelerini önerdi.

Haberin Devamı

“İflas idaresine başvuru”

Jatomi’den çalışanlara gönderilen ve Facebook’ta mağdurların açtığı sayfada yayınlanan mesajda ise şirketin artan maliyetleri karşılayamadığı ve zararın büyümemesi için mahkemeye iflas bildiriminde bulunacağı söylenildi. Mesajda çalışanlar ve üyelere, “Yasal haklarınız bakımından hukuki süreci yakından takip etmenizi ve iflas idaresine bu kapsamda gereken başvuruda bulunmanızı rica ederiz” denildi.

9 şubesi var

Jatomi’nin Akasya AVM, Marmara Park AVM, Marmara Forum AVM, Forum İstanbul, Nişantaşı City’s, Torium AVM, Astoria Rezidans, Trump Towers ve Bellevue Rezidans’ta şubeleri bulunuyor.