Gazete Vatan Logo

3600 gün sonra nihayet yıkılıyor

Antalya’da 2004 mayısında ana taşıyıcı kolonunda meydana gelen hasar sonrası boşaltılan Özel İdare İşhanı’nın yıkımı için hazırlıklar resmen başlatıldı

Tarih 11 Mayıs 2004’ü gösterdiğinde Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Özel İdare İşhanı, ana taşıyıcı perde kolonunundan beton parçalarının kopması ve bazı odalarında çatlaklar meydana gelmesi üzerine çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 1975’te yapılan ve içerisinde Devlet Tiyatrosu, Devlet Senfoni Orkestrası, Özel İdare Müdürlüğü, Gazeteciler Cemiyeti Lokali, THY ofisi, Turizm Enformasyon Bürosu, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile mağaza ve restoranların yer aldığı 14 katlı bina bu olayın ardından boşaltıldı.

Yeşil alan olsun

İl Özel İdaresi uhdesinde bulunan binada bu olayın ardından hasarlı kolon geçici önlemlerle onarıldı. Bu tarihten sonra kentte ’yıkılsın-yıkılmasın’ tartışmalarının odak noktasında yer alan bina için raporlar hazırlandı ve İl Genel Meclisi’nce çeşitli tarihlerde farklı kararlar alındı. 30 Mart 2014 seçimleri sonrası İl Özel İdaresi’nin kapanmasıyla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi binanın yıkılması için çalışma başlattı. Geçtiğimiz günlerde yapılan ihalenin ardından özel bir firma binanın yıkımını üstlendi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Dr. Cem Oğuz, 10 yıldır çeşitli bahanelerle ertelenen yıkım işleminin başlatılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. Bina yıkıldıktan sonra ortaya çıkacak alanın nasıl kullanılacağı konusunun önem taşıdığını ifade eden Dr. Cem Oğuz, “Buranın ya yeşil alan olarak bırakılması ya da Antalya’daki ortak aklın bir araya getirilerek inşaat yoğunluğu olmayacak bir projeyle halka yönelik bir yapı yapılması sağlanmalıdır” dedi.

Haberin Devamı