Gazete Vatan Logo

34 yıl sonra aynı yerde!

1 Mayıs İşçi Bayramı tüm yurtta kutlandı...

Miting programı çok renkliydi. Tören başlamadan önce kürsüden 1 Mayıs Marşı çalındı. Mehmet Ali Alabora ile Derya Alabora’nın sunduğu konser programında ilk olarak Grup Yorum sahne aldı. Ardından da Kardeş Türküler ve Agire Jiyan konser verdi. Tören boyunca Timur Selçuk’un “1 Mayıs”, Ruhi Su Dostlar Korosu “İşçi Marşı”, Moğollar’ın “Bir şey yapmalı”, Ahmet Kaya’nın “Grev”, Grup Yorum’un “Avusturya İşçi Marşı” ile “Hürriyet Marşı”, Kazım Koyuncu’nun “Hayde”, Kardeş Türküler’in “Burçak Tarlası” türkü ve marşlarıyla Nazım Hikmet’in “Hava Toprak gibi” şiiri okundu.

* TUNCEL KORTEJDE: KESK ve BDP kortejinde İstanbul bağımsız milletvekili adayları Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ile Hrant Dink’in kardeşi Hosrof Dink de yer aldı.

* AK PARTİ DE MEYDANDA: AK Parti milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Ayşenur Bahçekapılı, İbrahim Yiğit ve Mehmet Domaç da Taksim’deki kutlamalara katılarak, işçi ve memurlara destek verdi. Kıyıklık, kol kola kalabalığı gösterip, “Bu, Türkiye’nin normalleştiğini gösteriyor” dedi.

* HAS PARTİLİLER DE KATILDI: Numan Kurtulmuş’un HAS Parti’sine temsilen Taksim’deki kutlamalara katılan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Mehmet Bekaroğlu, “1 Mayıs gerçekten işçinin, emekçinin bayramı. Eşitlik, özgürlük ve adalet bizim sloganlarımız” diye konuştu.


* BABAM BİZİ İZLİYOR: Kutlamalara katılan DİSK’in eski Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler, “Yıllar önce 1976 1 Mayıs’ında babam Kemal Türkler ile buradaydım. Bugün de 1 Mayıs alanındayım. Ben bütün dünya emekçilerinin 1 Mayıs’ını kutluyorum” dedi.



* KAZANCI YOKUŞUNDA ANMA: İşçi ve memur konfederasyonları başkanları, 1 Mayıs 1977’de çıkan olaylarda hayatlarını kaybedenler anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Törene, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, CHP Milletvekili adayı Süleyman Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı.


Haberin Devamı