Gazete Vatan Logo

28 Şubat davasında dokuz tahliye!

28 Şubat davasının tutuklu sanıklarından Kamuran Orhon, Ahmet Çörekçi ve Kemal Gürüz'ün aralarında bulunduğu 9 kişinin tahliyelerine karar verildi

28 Şubat dönemine ilişkin, 36’sı tutuklu 103 sanık hakkında açılan davaya dün devam edildi. İddianamenin okunmasına ara verilen duruşmada mahkeme avukatlara ve sanıklara tahliye taleplerini bildirmeleri için 5 dakika süre verdi. Sanıklar tahliyelerini isterken şunları söyledi:

Çetin Doğan (Eski 1. Ordu Komutanı): “İrtica ile mücadele için dönemin Başbakanı Erbakan’ın da katıldığı toplantılar yapıldı. MGK kararından sonra 13 Mart’ta bir toplantı yapılmıştır. Burada irticayla ilgili alınan kararların uygulanmasına yönelik hararetli tartışmalar yapılmıştır. iller’den sonra söz alan Erbakan, ‘Sayın Çiller benim sözlerime tercüman oldu irtica bir hastalıktır’ demiştir.”

İlhan Kılıç (Dönemin MGK Genel Sekreteri): “Sayın Erbakan’ın askerle arası çok iyiydi. Benim amirim Başbakandır. Benim şanssızlığım benim amirinin rahmetli olmasıdır. Hayatta olsaydı lehime tanık olarak yapardı” dedi.

Çetin Dizdar (Emekli Tümgeneral): İddianamede Şemdin Sakık’ın iddiaları yer alıyor. Şemdin Sakık kimdir, kim bu adam ya... Ben kimim, Şemdin Sakık kim. Olmaz böyle şey.”

Oğuz Kalelioğlu: “Keşke şehit olsaydım da bugünleri görmeseydim.”

Prof. Dr. Kemal Gürüz (YÖK eski Başkanı): “El Ezher’in denkliğini Mehmet Sağlam kaldırdı. Bugün AKP milletvekilidir. Ben göreve başlar başlamaz ilahiyat fakültelerinden bir kurum kurdum.”

Verilen aranın ardından kararını açıklayan heyet 9 sanığın tahliyesine karar verdi. Adli kontrol şartışla tahliye edilen sanıklar şöyle: Hakkı Kılıç, İzzettin İyigün, Çetin Saner, Kemal Gürüz, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Kamuran Orhon, Abdullah Kılıçarslan ve İlhan Kılınç. Tahliye edilen eski YÖK Başkanı Gürüz, Ergenekon davasında da ceza almıştı.

Haberin Devamı