Gazete Vatan Logo

28 Ekim öğleden sonra tatil mi, okullar, hastaneler, bankalar, noterler açık mı? 28 Ekim Cuma iş yerleri/ özel sektör yarım gün mü, 29 Ekim tatili ne zaman başlar?

28 Ekim öğleden sonra tatil mi, 29 Ekim tatili ne zaman başlar? Cumhuriyetin 99. Yılı yarın kutlanacak. Bayramın önceki günü olan 28 Ekim’de okullar, hastaneler, bankalar, noterlerin açık olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. Peki, okullar, hastaneler, bankalar, noterler bugün açık mı, iş yerleri/ özel sektör yarım gün mü?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı heyecanı başladı. Türkiye 29 Ekim coşkusuna hazırlanırken 28 Ekim’in tatil olup olmadığı, işyerleri ve kamu kurumlarının açık olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. Peki, 28 Ekim öğleden sonra tatil mi, okullar, hastaneler, bankalar, noterler açık mı?

28 EKİM'DE OKULLAR YARIM GÜN MÜ, ÖĞLEDEN SONRA TATİL Mİ? 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın bu sene 99. yıl dönümü kutlamaları gerçekleştirilecek.

28 Ekim tarihinde de saat 13.00 sonrasında resmi tatil başlıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim tarihinde okullarda saat 13.00' kadar ders yapılacak, bakalar noterler de öğlene kadar işlem yapacak.

Hastaneler tam kapasiteli olarak öğlene kadar hizmet verecek. Öğleden sonra ise sadece acil bölümlerde hizmet olacak.

Özel sektör çalışanları için ise işyerlerinin aldığı karara göre değişkenlik gösteriyor, ancak resmi tatillerde çalışanlar mesai ödenmesi gerekiyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla 28 Ekim günü saat 13.00 sonrasında tatil başlayacak.

29 EKİM TATİL Mİ? 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü resmi tatil olarak sayılıyor.

Haberin Devamı