Gazete Vatan Logo

23 hedef tam isabet

Hava Kuvvetleri Kuzey Irak’ta PKK’ya ait 23 hedefi vurdu. Üç saat süren operasyona 12 adet F-16 ve 10 adet F-4 2020 uçağı katıldı.

23 hedef tam isabet

TÜRK Hava Kuvvetleri, Kuzey Irak’taki Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, ve Kandil bölgelerine 12 F-16 ve 10 F-4 2020 savaş uçağı ile hava harekatı düzenledi. PKK terör örgütüne ait 23 hedefin tam isabetle vurulduğu öğrenildi. Kuzey Irak’taki Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, ve Kandil bölgelerinde PKK’lı teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen sığınak ve barınma alanları ile ikmal noktaları düzenlenen hava operasyonuyla tam isabetle imha edildi. 20 Kasım 2015 tarihinde saat 23.00-02.00 saatleri arasında icra edilen hava harekatına 12 F-16 ve 10 F-4 2020 savaş uçağı katıldı ve 23 hedef tam isabetle vuruldu. 20 Kasım 2015 tarihinde Şırnak’ta diğer operasyonda ise PKK’lı teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen mağara ve sığınaklar ile silah mevzileri imha edildi.



Yüksekova’da çatışma 2 ölü, 1 yaralı

Hakkari Valiliği’nin sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Yüksekova İlçesi’nde önceki gün saat 20.00’den itibaren operasyonlar ilçenin Cumhuriyet Mahallesi’nde yoğunlaşırken, bazı kişiler de evlerinin balkonlarından ve pencerelerden tencere ve tava çalarak operasyonları protesto etti. Gece boyunca süren operasyonlar sırasında sık sık patlama ve silah sesleri duyuldu. Polislerle mahalle aralarında PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’liler arasında çıkan çatışmalar sırasında ise ilk belirlemelere göre 17 yaşındaki M. Reşit Arıcı ile 29 yaşındaki Naim Noyan’ın öldüğü ve 1 kişini de yaralandığı belirtildi. İlçedeki sokağa çıkma yasağı da sürüyor.

Haberin Devamı


O flama asılamadı

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nin Sur Sur Mahallesi’nin Çarkendal Tepesi’ne asılan ve bir süre önce operasyon düzenleyen özel harekat polislerinin kaldırdığı YDG-H flamaları dün gece tekrar aynı yere asılmak istendi. PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından önceki gün saat 04.00’de Çarkendal Tepesi’ne örgütün flamaları asılmak istenince tepenin belirli yerlerinde nöbet tutan özel harekat polisleri müdahale etti. Dün saat 06.00’a kadar devam eden ve yer yer büyük patlama seslerinin geldiği çatışmadan sonra YDGH’liler flamayı asamadı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmazken bazı evlere birçok mermi isabet etti. Sur Mahallesi’nde oturan Ahmet İçyağı, her çatışmada evlerinin zarar gördüğünü belirterek, “Evimizi onarıyoruz tekrar çatışma çıkınca eski haline geliyor. 20 yıl önce Uludere’de köyümüz yakıldığı için Cizre’ye göç etmiştik. 30 yıldır bu çatışmanın arasında kalıyoruz” dedi.

Haberin Devamı