Gazete Vatan Logo

2023 Yılı Bütçesi'nin maddeleri TBMM'de kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda 2023 Yılı Bütçesi'nin maddeleri kabul edildi.

2023 Yılı Bütçesi'nin maddeleri TBMM'de kabul edildi

Genel Kurul'da, Bütçe görüşmelerinin son bölümünde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bakanlığının bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada; milletvekillerinin soru ve önerilerine daha sonra yanıt vereceğini kaydederek, "TÜİK, varlık barışı, Türkiye Ekonomi Modeli, kur korumalı mevduat, net hata ve noksan, bütçemiz, 2022 verileri, 2023 beklentileri ve buna ilişkin olarak dile getirilmiş olan her türlü önerilerinize ilişkin olarak gerek yazılı olarak gerekse de medya ve sosyal medya üzerinden açıklamalarımızı yaparız" dedi.

Bakan Nebati, milletvekillerinin eleştirilerine karşılık, "Elbette ki herkes kendi zaviyesinden rakamları okudu; önemli olan ülkemiz 2023 yılında yeni bir yüzyıla girerken, Cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılında ülkemizin gelmiş olduğu nokta ve 21'inci yüzyılın Türkiye Yüzyılı olması dolayısıyla da Türkiye'nin yüzyılı olması demek. İYİ Parti'den MHP'ye, MHP'den HDP'ye, CHP'ye ve AK Parti'ye aynı gururu mutlaka verecektir; çünkü ne kadar iyi isek, ne kadar güçlüysek, bu ülke ne kadar sözü dinlenebilir bir ülkeyse bu, hepimizin ortak paydası, ortak gururu anlamında olacaktır. Bu anlamda, vermiş olduğunuz her türlü ödevi, biz hazırlık yapmak üzere notu alarak aldık ve bu konuda hiçbir çekincemiz olmadan hızlı bir şekilde önerilerinizle ilgili de gerekli adımlarımızı atmış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

​2023 YILI BÜTÇESİNİN MADDELERİ KABUL EDİLDİ

Bakan Nebati'nin, konuşmasının ardından 2023 Yılı Bütçe Teklifi'nin maddeleri oylanarak kabul edildi. Bütçe maratonu, yarın yapılacak görüşmelerin ardından tamamlanmış olacak.