Gazete Vatan Logo

2017 Memur ve emekli zamları açıklandı

Emeklilik ve Memurlar için açıklanan zam oranları ve promosyonlar açıklandı. Peki 2017'de memur ve emekliler için hangi promosyonlar vardır? Zam oranları nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

2017 Memur ve emekli zamları açıklandı

Devletin herhangi bir kurum ya da kuruluşunda memurluk görevinde bulunanlar ya da devletin özel sektör ya da devlet alanlarında çalışan birinin çalışma hayatından ayrılabilmesi için koyduğu emeklilik sınırlarına gelmiş olanlar için her senenin Temmuz ve Ocak aylarında memur ve emekli maaşlarına zam yapılmaktadır. Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan belli oranda zam ve yararlanabilecekleri promosyonların sağlandığı açıklama her senenin ilk ayı olan Ocak ayında açıklanmıştır.

EMEKLİ ZAMMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

MEMUR ZAMMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Her senenin Temmuz ve Ocak aylarında memur ve emekli maaşlarına zamları ve promosyonları ile ilgili olan açıklama 2017'nin gelmesiyle dört gözle beklenmeye başlanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Başbakan Binali Yıldırım bazı açıklamalarda bulundu. Emekliye ödenecek banka promosyonları ile alakalı bir açıklama ya da bilgilendirme yapıldığını söyleyen Yıldırım, yaptığı açıklamada promosyon ödemelerinin Şubat 2017 tarihinden itibaren geçerlilik kazanacağını belirtmiştir fakat önce sistemsel geliştirmelerin tamamlanmasını beklemenin gerekli olduğunu vurguladı. Sistemsel gerekliliklerin sağlanmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına göre belirlenecek tarihlere göre Şubat 2017'de itibaren promosyonlar geçerlilik kazanacaktır. Başbakan Binali Yıldırım açıklamasının devamında emeklilere şöyle seslendi: "Emeklilerimize şunu anlatmak istiyorum. Bildiğiniz dün itibarıyla 2017'den geçerli olmak üzere asgari ücrette yüzde 10 civarında, yüzde 10'a yakın bir artış gerçekleşti. Bu yıllık enflasyonun üzerinde bir artıştır. Gönül arzu eder ki, daha fazla verelim. İleride imkanlarımız arttıkça daha fazlasını vermeye gayret göstereceğiz. Emeklilerimiz bu ülke için çalıştılar, gayret ettiler. Onların iyi şartta yaşamaları bizim öncelikli hedefimiz. "

Haberin Devamı

2017 YILINDA EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI ve PROMOSYONLARI NASIL OLACAK?

2017 senesinin Şubat ayında geçerlilik kazanacak olan emeklilik ve memur zamlarının zamlarıyla birlikte yeni emekli ve memur maaşlarının en yüksek ve en düşük belirlenen maaşları açıklandı. Ülkemizde 10 milyondan fazla emekli bulunmaktadır. Aynı zamanda ülkemiz nüfusu içinde 3 milyondan fazla da emekli bulunmaktadır. 2017 yılında olan emeklilik ve memur zamlarıyla ilgili son durum açıklaması 7 Ocak 2017 günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapıldı. Yapılan açıklamaya göre 2017 Ocak zammına göre memurların maaşlarına yüzde 3 oranında bir zam gelmiştir. Yeni yapılan düzenlemenin sonrasında memur maaşlarının kat sayıları 0,096058 olmuştur. Yapılan yeni düzenleme ile yüzde 3'lük belirlenen zamdan sonra 15 Ocak tarihinden itibaren en düşük 2 bin 601 Lira olmuştur. Doktor maaşları 4 bin 361 Türk Lirası, Öğretmen maaşları 3 bin 473 Türk Lirası, Büro mühendislerinin maaşları 4 bin 603 Türk Lirası, Araştırma Görevlileri'nin maaşları 4 bin 369 Türk Lirası, Profesörlerin 7 bin 417 Türk Lirası, Müsteşar Maaşları 9 bin 787 Türk Lirası, Genel Müdür maaşları ise 8 bin 589 Türk Lirası, Hemşire maaşları 3 bin 13 Türk Lirası olmuştur.

Haberin Devamı

Binali Yıldırım'dan gelen açıklamalar ile 2017 senesinde emekliler için hangi şartların sağlandığını görebiliyoruz.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'DAN EMEKLİ MAAŞLARI İLE İLGİLİ DÜZENLEMELERE İLİŞKİN RESMİ AÇIKLAMA

"2017 yılında emeklilerimize maaşlarına ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yapılacak. Bu ödemede bin lira altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 Lira, bin lira iki bin lira arasında 375 lira, 2 bin lira üzerinde emekli maaşı alanlar 450 lira almış olcak. Emekli maaşı bankalara yatırılıyor. Bankalar parayı tuttukları için böyle bir imkan sağladılar. Asgari bu kadar ancak bundan fazlasını vermek isterlerse amenna. 11,5 milyon emekli yararlanıyor bu promosyondan. Çoğu emekli bin-iki bin aralığında onlar 375 lira alacak. Ağırlıklı ortalama 37 lira diye açıklayabiliriz. Hayırlı olsun. Bir nebze olsun emeklilerimizin ihtiyacını karşılamak için yapılan bir çalışmadır." sözleriyle emeklilerin maaş değişiklikler belirtilmiştir.

Haberin Devamı