Gazete Vatan Logo

2016 Yılı SSK Bağ-Kur hizmet dökümünü internetten alabilirsiniz!

SKK Bağ-Kur sorgulama işlemi vatandaşlarımızın kolayca yapabilmesi için online sistemler üzerinden gerçekleştirilmektedir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi kullanılmaktadır. Sizde SSK Bağ-Kur primleriniz hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

2016 Yılı SSK Bağ-Kur hizmet dökümünü internetten alabilirsiniz!

İnsanlar belli bir yaşa geldikten sonra yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma hayatına atılmaktadır. Devletimiz ise çalışma hayatına atılan vatandaşlarımıza belirli güvenceler sağlamaktadır. BU güvencelerin başında SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kuruluşunun sunmuş olduğu sigorta kuruluşları devreye girmektedir. SGK kuruluşunun sunmuş olduğu ve en çok kullanılır vaziyette olan sigorta kuruluşları SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) ve Bağ-Kur olarak bilinmektedir. Çünkü yatırılan aylık primler neticesinde SSK ve Bağ-Kur kuruluşları sayesinde sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma ve belirli bir yaşa gelindiğinde emekli olma şansı bizlere sunulan en büyük hizmetlerden biridir. SSK kurumu üzerinden bu haklara sahip olmak isteyen kişilerin herhangi bir iş kuruluşunda yada herhangi bir kimse yanında işci olarak çalışması gerekmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bağ-Kur kuruluşu üzerinden bu haklara sahip olmak isteyen vatandaşlar ise kendi kurmuş olduğu işte çalışması gerekmektedir. Her iki sigorta kuruluşu üzerinde de aylık olarak ödenen belirli primler vardır. Bu primler ileriye dönük olarak yatırıldığı için vatandaşlara emeklilik hakkı tanınmaktadır. Ayrıca devlet bünyesinde bulunan tüm sağlık kuruluşlarından ücretsiz yararlanmak primlerini zamanında yatıran tüm vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerden biridir. Ancak günümüzün getirmiş olduğu maddi yetersizlikler neticesinde kimi vatandaşlarımız SSK Bağ-Kur primlerini zamanında yatıramamaktadır. Bu primlerini zamanında yatıramayan vatandaşlarımız SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi adı altında prim sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi üzerinden yatırmış olduğunuz primlerinizin de takip edebilme şansına da sahip olursunuz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi devletimizin kullanıma sunmuş olduğu resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. e Devlet adının verildiği bu resmi internet sitesi vatandaşlarımızın daha kolay ve daha hızlı işlem gerçekleştirebilmesi için tasarlanmıştır. Çünkü e Devlet sistemi ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında topladığı için tek bir çatı altından işlem yapma imkanını vatandaşlarımıza sunmaktadır. e Devlet sistemi üzerinden işlem gerçekleştirmek için aranan tek şart e Devlet üyeliğinizin olmasıdır. e Devlet üyeliği için yapılması gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmek şeklinde olacaktır. Bu beyanınızın ardında 2 TL işlem ücreti ödedikten sonra vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili kısımlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerin arasında SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi de mevcut durumdadır. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için e Devlet ana sayfası üzerinde bulunan arama kutucuğuna SSK Bağ-Kur sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinden kolay bir şekilde SSK Bağ-Kur sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı