Gazete Vatan Logo

2’nci Gezi operasyonu

Gezi eylemlerine katılanlara ikinci bir baskın yapıldı

Ankara’da dün Gezi eylemlerine katılanların evlerine ikinci bir baskın yapıldı. 30 adreste yapılan aramalarda 21 kişi gözaltına alındı.

Başkent’te Gezi protestolarına katılanlara yönelik, dün sabah saatlerinde ikinci operasyon yapıldı. 30 ayrı adreste arama yapıldı ve Halkevleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Kaldıraç üyeleri olduğu öğrenilen 21 kişi, “terör örgütüne üye olmak” suçundan gözaltına alındı.

Çay içerken alındı
Şüphelilerden Sıla U.’nun, Ahmed Arif Parkı’nda çay içerken gözaltına alındığı öğrenildi. Ev aramalarında çok sayıda dergi ve kitaba da “delil” olarak el konuldu. Gözaltına alınan kişiler Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin ifadelerinin Perşembe günü alınmaya başlanacağı öğrenildi.

‘Kısıtlama kararı’

Gözaltı ve arama kararının Pazartesi günü TMK’nın (Terörle Mücadele Kanunu) 10. maddesiyle görevli 1 Nolu Hakim Abdullah Bahçeci tarafından verildiği öğrenildi. Kararda, şüphelilerin çantalarında ve arabalarında elde edilebilecek, örgütsel dokümanlarla suç olabileceği değerlendirilen diğer malzemelere el konulması, dijital malzemelerin kopyalarının alınmasına karar verildi. Ayrıca şüpheliler için “24 saat” görüş kısıtlamasına da karar verildi.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, “soruşturmanın tehlikeye düşürülmesi olasılığı bulunduğu gerekçesiyle dosya kapsamına kısıtlama kararı verilmesini” talep etti. Hakim Bahçeci de savcının talebini kabul ederek, şüphelilerin ifadeleri ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer adli işlemlere ilişkin tutanaklar dışında belge ve bilgiler için “kısıtlama kararı” verdi.

‘Provokatör’ gözaltısı

Erzurum’daki TMK 10’ncu Maddesi ile yetkili savcılığın talimatı ile Taksim’deki Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacı ile Erzincan’da düzenlenen eylemlerle ilgili olaylarda provokatörlük yaptıkları ileri sürülen, TKP/ML-Konferans Örgütüne yönelik Terörle Mücadele, Güvenlik, KOM ve Özel Harekat ekipleri bugün saat 06.00’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 1’i Erzurum’da olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde çok sayıda dijital ve basılı örgütsel doküman ele geçirildi.


Haberin Devamı