Gazete Vatan Logo

19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İETT İstanbul’da metro, metrobüs, otobüs, tramvay 19 Mayıs Perşembe bedava mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı günü toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. 19 Mayıs etkinliklerine katılacaklar, resmi tatil nedeniyle Perşembe günü boş olanlar İstanbul’u gezmek için arama motorlarına yönelerek, İETT İstanbul’da metro, metrobüs, otobüs, tramvay 19 Mayıs Perşembe bedava mı? sorusuna yanıt arıyor.

19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İETT İstanbul’da metro, metrobüs, otobüs, tramvay 19 Mayıs Perşembe bedava mı?

19 Mayıs’ta marmaray, otobüs, metro, vapur ve metrobüsün bedava olup olmayacağı sorgulanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz olmuştu.

19 MAYIS’TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ, OTOBÜS, METRO, METROBÜS, TRAMVAY 19 MAYIS’TA BEDAVA MI?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs’ta geçtiğimiz yıllarda tüm İETT seferlerini ücretsiz yapmıştı. Bu seneye dair herhangi bir açıklama henüz yapılmadı, geçtiğimiz yıllar referans alındığında metro, metrobüs, marmaray ve otobüslerin 19 Mayıs’ta ücretsiz olması bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenlerimiz 19 Mayıs’ta saat 00.00’dan 23.59’a kadar ücretsiz hizmet verecektir.” ifadelerine yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda; Toplu taşıma araçları (otobüs, metro, ANKARAY ve teleferik) ücretsiz olarak hizmet verecek.” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda toplu taşımanın 1 kuruş olduğu müjdesini vermişti.