Gazete Vatan Logo

1879’da Rumlar yaptırdı 2014’te İmam Hatip oldu!

1879’da Rumlar yaptırdı 2014’te İmam Hatip oldu!

Balıkesir Erdek’te 1879 yılında Rumlar tarafından okul olarak yaptırılan bina Anadolu İmam Hatip Lisesi oluyor. Rumlar tarafından yaptırıldıktan sonra 1915-1918 yılları arasında “Erdek Menzil Hastanesi”, 1923 yılından sonra da Muhtelit Mektebi (Karma mektep) olarak kullanılan bina, 1930’lu yıllarda Merkez İlkokulu, 1962’en sonra da Atatürk İlkokulu olarak kullanılmaya başlandı.

7 yıldır boştu

2007 yılından bu yana boş kalan okulun, Balıkesir İl Genel Meclisi’nin oy birliğiyle Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılmasına karar verildi. VATAN’a konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz şunları söyledi, “Anadolu İmam Hatip Lisemiz ile İmam Hatip Ortaokulumuzun Erdek’te şu anda kullanacağı hiçbir bina yok. Bünyesinde de İmam Hatip Ortaokulu olacak. 115 öğrenci var ama TEOG’dan kayıtlar da gelebilir. “

ÖNDER: Öğrenci zorla yönlendirilemez

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğince (ÖNDER), lise tercihlerinin yapıldığı süreçte imam hatip okullarına yönelik karalama kampanyalarının yapıldığı kaydedildi. Açıklama şunlar belirtildi,, Hiçbir surette, hiçbir öğrencinin zorla bir eğitime yönlendirilemeyeceğine inanan ÖNDER olarak bizler, kayıt rekorları kıran ve kontenjan sıkıntıları yaşayan, imam hatip okullarının ve öğrencilerinin her zaman yanında olacağımızı bildiriyor, iftiraları reddediyoruz”

Haberin Devamı

Kadıköy’de protesto

Kadıköy’de önceki gün toplanan ve aralarında çocukların da bulunduğu kalabalık bir grup, okulları Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam hatibe çevrilmesini protesto etti. Protestocular, attıkları slogan ve çaldıkları düdükler eşliğinde Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Kadıköy’de okullarının imam hatibe dönüştürülmesini istemeyen vatandaşlar Barış Manço Kültür Merkezi önünde toplandı.

Ağır çantada skolyoz tehlikesi

Ortopedi Uzmanı Dr. Nurullah Ermiş, okul çantası seçimi konusunda velileri ve öğrencileri uyardı. Ermiş, okul çantasının çocuklarının omurga sağlığını etkilediğini belirterek, “Boyun hızlı uzadığı yaşlarda tek el veya tek omuzla taşınan çantalar omurgada skolyoz gibi duruş bozukluklarına neden olabilir” dedi. Ermiş çanta seçimi ile ilgili şunları söyledi, “Ağır sırt çantası taşımak, okul çocuklarının gelişmekte olan eklem ve kas yapılarında zorlanmalara neden olarak, belde kas gerginliği mekanizmasını tetikleyebilir. Çantanın omuz ve sırt kısmında sünger desteği bulunmalıdır. Çantalarda bel kemeri kullanılmalıdır. Böylece duruş bozulmaz. Ortopedik sırt desteğine sahip çantalar seçlilmelidir. Çantalarının ağırlığı vücut ağırlığının yüzde 15’ini geçmemelidir. Sırt çantası, iki omuzdan asılarak taşınmalıdır.”

Haberin Devamı