Gazete Vatan Logo

17-25 Aralık’ın polis müdürlerine gözaltı

İstanbul merkezli 20 ilde, “paralel yapıya” yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 29 polis hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturmada, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da bulunduğu 29 polis hakkındaki yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Şüpheliler hakkında ‘’Casusluk, sahtecilik, yasa dışı dinleme, kişisel verileri kaydetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” ve benzeri suçlardan işlem yapılacağı kaydedildi.

Ergenekon’a da baktılar

Ergenekon, Balyoz, Şike ve Odatv operasyonlarında görev alan Nazmi Ardıç organize şube müdürlüğü görevini yürütmüştü. Önceleri Asayiş Şube Müdürü olan Mahir Çakallı ise daha sonra Organize ve Mali Şubelerden sorumlu il emniyet müdür yardımcısı görevine getirildi. İki müdür de görevleri süresince terör birimlerinin yönettiği Ergenekon, Balyoz ve Odatv soruşturmalarına teknik destek sağladı. Bu iki polis şefi aynı zamanda 17-25 Aralık soruşturmalarında da görev aldı. Çakallı 17 Aralık soruşturmasını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nin sorumlu müdürüyken Ardıç da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Gözaltına alınanlardan Sadi Gök de 17 Aralık operasyonu sürecinde Organize Şube Müdürlüğü kısım amiri olarak görev yaptı. 17 Aralık sonrası görevden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı